Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda do roku 2025 zdvojnásobí prodej na dva miliony aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (63)
Škoda Auto loni zažila rekordní rok, když zákazníkům dodala 1,13 milionu vozů. Do doku 2025 chce dodávky zdvojnásobit.

Škoda Auto do roku 2025 zdvojnásobí počet prodaných vozů na více než dva miliony ročně. Loni přitom automobilka zažila rekordní rok, když zákazníkům dodala 1,13 milionu aut. Na dnešním Česko-slovinském digitálním byznys fóru to uvedl předseda představenstva Škody Bernhard Maier.

Podle Maiera budou inovativní infotainment, tedy multimediální informační systémy včetně navigace nebo připojení k internetu, a služby mobility za osm let přinášet automobilce zhruba stejné příjmy jako v současnosti konvenční obchod s automobily. "Znamená to návratnost okolo jedné miliardy eur," podotkl.

Maier zároveň představil pražské centrum Škody pro nové služby a aplikace pod názvem DigiLab. Zhruba tři desítky lidí v něm budou zkoumat a vyvíjet nové obchodní modely. Jde zejména o silnější zapojení digitálních technologií do dosavadní hlavní oblasti podnikání Škody a o rozvoj inovativních služeb, souvisejících s konektivitou a mobilitou.

Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje tři výrobní závody v ČR, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává zhruba 27.000 lidí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (63)
27. 1. 2017 07:32
Re: Prognostické PR pohádky
aha, no dobre, tak to vlastne pustil do novin jen tak, aby neco do tech novin pustit mohl. hm. neco jako rano na zachode, premyslis, co z tebe vypadne a ono je to vzdycky jen h@vno.
Avatar - white label
26. 1. 2017 23:28
Re: Prognostické PR pohádky
Avatar - white label
26. 1. 2017 23:27
Re: Prognostické PR pohádky
Případná snaha být primárně největší v oboru apod., logicky nemá nic společného s reálným "namotivováním" řadových zaměstnanců.
26. 1. 2017 15:42
Re: Prognostické PR pohádky
njn, to.je fakt. aleto nic nemeni na tom, ze vize nekonecnych rustu jsou zvracene, ne? a navic, koho ma tahle konkretni vize namotivovat? a k cemu?
26. 1. 2017 15:40
Re: Prognostické PR pohádky
dobre vis, ze krom milionu drobnych akcionaru je sjista skupinka akcionaru majoritnich a ta realne firmu ovlada. to nejsou v pripade vw apod. zadni pesaci. temnjsou drobni akcionari u zadku, a ti maji ty miliardy a chteji vic, coz nepochopim.