Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda chystá další SUV kupé! Kamiq GT

David Bureš
Diskuze (24)
Škoda Kamiq GT bude následovat styl většího Kodiaqu GT. Po jeho vzoru se dočká sportovně tvarované siluety.

Škoda je dnes globálně působící značkou, která pro vybrané lokality nabízí speciálně určené modely. Nejvíce jich je na čínském trhu, který je pro automobilku největším odbytištěm. Nabízí tam už Rapid s karoserií sedan, natažený Karoq, malé SUV Kamiq nebo Kodiaq GT, alias SUV kupé postavené na bázi u nás známého modelu. Nyní se chystá další model exkluzivně určený pro Čínu, Škoda Kamiq GT!

Jeho přípravy odhalil záběr z interní prezentace, v níž zaznělo, že Kamiq GT se světu představí ještě letos. Podobně jako větší Kodiaq GT se stejným přídomkem půjde o SUV kupé, tentokrát na bázi menšího modelu.

Evropští zákazníci by se ale na něj těšit moc neměli. Kamiq GT vznikne na základech loni představeného, v Číně prodávaného Kamiqu, který se stejnojmenným modelem připravovaným pro Evropu má shodné jen jméno. Čínský Kamiq se liší svébytným designem i technikou. Jeho tvary nejsou tak výrazné jako u chystaného malého SUV, vycházejícího z konceptu Vision X, dokonce nemá ani rozdělené hlavní světlomety. Základem 4.390 mm dlouhého auta je pak starší koncernová platforma, nikoliv aktuální modulární architektura MQB jako v evropském modelu, který poprvé uvidíme na letošním autosalonu v Ženevě.

Video se připravuje ...

Sama automobilka ostatně v interní prezentaci prozradila, že Kamiq GT je primárně určen pro čínský trh. Větší Kodiaq GT se do Evropy nedostal kvůli nedostatečné výrobní kapacitě evropských továren, Karoq GT kvůli čínskému základu.

Více o Škodě Kamiq GT zatím nevíme. Dá se ale očekávat nižší silueta než u 1.593 mm vysokého „čínského“ Kamiqu a možná i ostřejší vizáž. Na zádi se patrně objeví výrazný nápis Škoda místo loga značky, jak je u posledních modelů okřídleného šípu zvykem.

Co se týče motorů, tak se dá předpokládat převzetí motoru z Kamiqu, který je dostupný se zážehovou patnáctistovkou o výkonu 81 kW, párovanou buď s pětistupňovým manuálem nebo dvouspojkovou převodovkou DSG. Zároveň se ale s ohledem na dravější styl dá očekávat nějaký silnější agregát.

Škoda Kamiq GT tudíž bude jednou z mnoha letošních novinek mladoboleslavského výrobce. Vedle již odhaleného hatchbacku Scala, který se teprve začne prodávat, jsou pro letošek chystány zmíněné městské SUV Kamiq, faceliftu Superbu a především čtvrtá generace Octavie.

David Bureš
Diskuze (24)

Doporučujeme

Avatar - BassHunter
4. 2. 2019 11:39
kamiq
Okoukaný design od jiných automobilek. A cenu raději nechci ani vědět. Kolik bude ještě těch SUV modelů? jen abych věděl.
1. 2. 2019 09:00
Re: Škoda, že není v Evropě
Nechápu, proč ze mě lživě děláš nějaké fanatického Škoda fans. Pokud by sis vyhledal mé diskusní příspěvky týkající se třeba první generace tříválců HTP, Fabie II, nebo původního provedení Rapidu, Škodovku jsem tam rozhodně nešetřil! :-)
Avatar - CountachSV
1. 2. 2019 06:49
chudáček
Zepředu teda dost divnej "výzor", působí to dost unaveně, na novinku. Jinak teda to vzájemný okopírování se seatem, kdy se jenom vymění světla a přelepí písmenka na kufru >:D je teda fakt ubohý. To nedělá ani šondé a kya.
Avatar - white label
1. 2. 2019 01:00
Re: Konečně....
Jasně, to si celý ty, prostě diplomat... :-)
Avatar - woody-alien
31. 1. 2019 23:57
Re: Konečně....
Tak jo, blbě, někdy mě holt přemůže smířlivá nálada. >:-[]