Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda láká na svalnaté Yeti se 112 kW pro Wörthersee

David Bureš
Diskuze (14)
Na festivalu ve Wörthersee představí Škoda minimálně dva modely. Vedle Citigo bez střechy také svalnaté Yeti.

Škoda zveřejnila první fotografie upraveného SUV Yeti, který představí na letošním ročníku tuningového setkání GTI Treffen Wörthersee. Ten už dávno není jen setkáním majitelů vozů VW Golf GTI, ale prezentací značek koncernu VW Group.

Automobil se jmenuje Yeti Xtreme a představuje sportovně laděné SUV s šedou karoserií a žlutozelenými detaily. Blatníky jsou výrazně rozšířené, přídi dominuje agresivně laděný nárazník s velkým otvorem vzduchu.

Interiér je laděn v duchu rallye aut. Pro posádku jsou k dispozici čtyři samostatná sportovní sedadla Recaro s integrovanými čtyřbodovými bezpečnostními pásy. Vůz je také vybaven sportovním volantem s integrovanými páčkami pro volbu rychlostních stupňů. O ozdobení kabiny se starají karbonové detaily a povrchy z alcantary.

Yeti Xtreme myslí i na nejhorší. Ve středovém panelu jsou umístěny nůž na řezání bezpečnostních pásů a hasicí přístroj, v přihrádce před sedadlem spolujezdce je integrována souprava pro poskytnutí první pomoci. Ve výbavě nechybí ani takzvané Recovery Tracks – speciální trakční podložky, které lze při zapadnutí v písku podsunout pod kola a usnadnit vyproštění.

Pod kapotou tohoto konceptu pracuje motor 1.8 TSI o výkonu 112 kW a točivém momentu 250 N.m, který spolupracuje se šestistupňovou dvouspojkovou převodovku DSG. Poháněna jsou všechna kola.

Yeti Xtreme zvládne zrychlit z 0-100 km/h za devět sekund a dosahuje maximální rychlosti 192 km/h. O zastavení se starají brzdy převzaté z Octavie RS.

Upravené Yeti bude na stánku Škody na srazu u rakouského jezera Wörthersee doplněn konceptem CitiJet. Ten je projektem minivozu Citigo bez střechy, který je dílem studentů Středního odborného učiliště strojírenské automobilky Škoda v Mladé Boleslavi.

Škoda už je tradičním účastníkem festivalu GTI Treffen Wörthersee. Loni na tomto místě debutoval koncept sportovního liftbacku Rapid Sport a Octavia Combi se sportovním paketem. Předloni se tu ukázala dvojice konceptů vycházející ze Citigo – Rally a DJ Car. V roce 2011 byla hvězdou festivalu Fabia RS 2000 s chybějící střechou.

Letošní, již 33. ročník GTI Treffen Wörthersee se koná ve dnech 28. až 31. května, i proto jednotlivé značky postupně odhalují, co zde ukážou. Letošní ročník bude patrně ve znamení automobilů bez střechy, vedle Škody takový speedster představí také Volkswagen (GTI Roadster Vision Gran Turismo) a Seat (ibiza Cupster). Audi se zase pochlubí sedanem A3 Clubsport Quattro s 525 koňmi.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - Dave-lamino
26. 5. 2014 15:08
otevřené blatníky ..............
Takové řešení je dílem profesionálů ? To snad néééééééééééééééééééé .Chlapci ,chlapci mám dojem ,že toho pěstujete nějak moc a už nemáte klapku soudnosti .............. .
23. 5. 2014 20:51
Re: k čomu to je dobré ?
Ty si kde nechal mozog, na toalete?
Na čo asi slúžia štúdie, prečo asi do nich značky investujú čas, invenciu aj peniaze, prečo sú štúdie vždy na titulkách médií, prečo sa autosalóny hodnotia okrem počtupremiér aj počtom štúdií a prototypov? No hádaj, slečinka...
23. 5. 2014 16:03
Yeah
Pimp my ride [odkaz]
Do yo car has ballz? [odkaz] >:-[]
Avatar - SCHROJF
23. 5. 2014 15:30
Re: YETI
A preco su tu fotky z pocitacovej prezentacie a nie z realu...ved to vyzera ako model na vystavenie na policku v obyvacke... :no:
23. 5. 2014 13:58
Re: k čomu to je dobré ?
Smysl to ma jen takovy, aby na sebe Skoda upozornila v ramci koncernu a dala tam neco jineho nez plakat s napisem Simply clever. Hodnotu to ma podobnou, ale asi to udela lepsi praci mezi temi ksiltovkari