Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda poprvé přiznala, že chystá Rapid Spaceback

Diskuze (81)
Nová karosářská verze se představí příští rok.

Nový vůz na pomezí kategorií kombi a hatchback není spekulací. Škoda potvrdila, že takový model uvede do prodeje během příštího roku – v rozhovoru pro týdeník Ekonom to potvrdil člen představenstva Škoda Auto, a.s. Bohdan Wojnar.

Rapid Spaceback naběhne do výroby v srpnu, k českým zákazníkům by se proto měl dostat na podzim, zhruba rok po výchozím modelu Rapid.

Praktičtější varianta dostane vzpřímenější zadní sloupek karoserie, posunutý více dozadu. Podle zdrojů Auto.cz bude celková délka stejná nebo velmi podobná Rapidu liftback, příliš by se proto neměl lišit ani základní objem zavazadlového prostoru.

Rapid Spaceback bude jednou ze sedmi novinek příštího roku. Dále se Škoda chystá uvést novou generaci Octavie ve verzích liftback, kombi, RS a Octavia Scout. Vedle toho chystá i facelift pro Superb a Yetiho.

Přibližnou představu o možné podobě Rapidu Spaceback naznačují špionážní fotografie z Číny, které zachycují sesterský model Volkswagenu, shodou okolností maskovaný pomocí designových prvků mladoboleslavské automobilky.

Diskuze (81)
Avatar - šmoula nešika
3. 12. 2012 21:26
Re: RAPID ESO
>:D >:D >:D Hahahaha.
30. 11. 2012 20:31
Re: Ceny Rapidu nejsou fér!
Ano správně, skoro se blíží Golfu VII! A čí je to problém?

Fascinuje mně, jak většina diskutujících dokazuje znovu a znovu, že jediná cena, kterou jsou schopni pochopit, je ta nejnižší a inzerovaná. Typická lidlovská mentalita. Všichni znají Golfa za bratru 336 tisíc, ale že je to nejlevnější verze, zatímco průůměrná stojí 400 až 450, tam už většina nedohlédne, co?

Rapid za 300 a Golf za 335....bóže, to je drzost. A pokud ho v cizině prodávají ještě dráž, tak tím hůř. u nás by měl stát asi tak 170 tisíc, i když ani potom by to zdejší diskutéry neuspokojilo a ti samí, co se rozhořčují nad jeho vysokou a s Golfem srovnatelnou cenou, by začali psát litanie, jak je škodovka ubohá a levná. A jak ji VW AG bere u huby a na hůl.....

Jak tady napsal předevčírem Klaudius, nikdo si nemusí kupovat žádné auto, které pokládá za předražené a nebo které se mu nelíbí. Takže ty výlevy ohledně cen jsou jenom vizitkou těch, co je píší - jejich "schopnosti" a "možnosti" si vůbec jaké auto kdy koupit......
30. 11. 2012 15:35
Re: Ceny Rapidu nejsou fér!
Souhlas, vždyť se shodnou výbavou se cena blíží Golfu 7 !!!
Avatar - rohYpnol
30. 11. 2012 14:49
Re: Ceny Rapidu nejsou fér!
ale no tak, trochu soudnosti. Rapid je designově povedený, pouze detaily jej nekompromisně sráží do třídy lowend.

Jestli je alergie na něco koukat, pak to jsou ty bazarové šlágry, které s každý dalším majitelem mají najeto méně a méně.
30. 11. 2012 14:32
Re: Rapid
Souhlasím s tebou ve všem až na jeden bod:
Proti podélnému využití prostoru nelze říct křivého slova, na šířku se to vzhledem k dílům, ze kterých je Rapid postaven, dá pochopit. Koho zajímá z jakých dílů je Rapid postaven? Prostě je to na šířku úzké a basta...zde moc prostoru pro pochopení nemám...
Jinak je to relativně dobré auto, když člověk ví, že je to low cost...škoda jen té premiové ceny...