Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb 2015: Ve stopách studie Vision C

Michal Fokt
Diskuze (106)
Škoda Auto představuje svůj chystaný topmodel Superb III na první oficiální skice. Je výrazně inspirovaný studií Vision C.

Mladoboleslavská automobilka na jaře příštího roku představí třetí generaci sedanu střední třídy Superb a už teď nás na to připravuje postupným odhalováním. Nejprve nás nechala vyzkoušet předprodukční prototypy a v rámci testování nám i ukázala finální podobu, pro vás ostatní ale doposud zůstávala tajemstvím.

Nyní se však rouška tajemství poodkrývá, když Škoda Auto představuje první oficiální skicu nového Superbu - tentokráte úplně všem. Předoboční nákres ukazuje tvary, nápadně podobné studii Vision C, která ostatně podobnost s budoucím Superbem avizovala již letos v březnu.

Superb III tedy dostane ostře řezané světlomety s výrazným vykrojením směrem ven a "hokejkovými" diodami, jakož i rozměrnou masku chladiče. Konceptu je hodně podobné i řešení předního nárazníku a zůstává také výrazný prolis na bocích a kapotě. Největší odlišností je pak asi velikost vnějších zpětných zrcátek.

Nový Superb má být podle mladoboleslavské automobilky "nejlepší Škodovka všech dob" a na nové platformě MQB bude i přes mezigenerační nárůst rozměrů zhruba o 75 kilogramů lehčí, než současný model. Pohon automobilu zajistí výhradně přeplňované čtyřválce, a to pochopitelně benzinové i naftové.

Kolega Jiří Baborský z partnerského časopisu Svět motorů je jedním z trojice českých novinářů, kteří byli přítomni na prvních seznamovacích jízdách s novou Škodou Superb. Přinášíme jeho komentář ke skice, která v současnosti koluje internetem:

Kresba se od skutečného Superbu liší jen v detailech. Maska chladiče vypadá na skice nenápadně, její lamely kombinující lesklý černý povrch s chromem ale ve skutečnosti působí výrazně a hodně luxusně. Spodní část nárazníku má umírněnější design a v podstatě se podobá Octavii. Provedení mřížky lze vyčíst z fotek maskovaných prototypů, za nimi má Superb aktivní žaluzie regulující průtok vzduchu.

Tvar světlometů a vybrání pod nimi plně odpovídá realitě, stejně jako pozice prolisů na kapotě – linka od předních sloupků k masce je podobně ostrá jako u Fabie.

Z kresby není moc patrné zakončení kapoty – ta zasahuje hluboko do blatníků a její hrana navazuje na boční hranu – přesně jako u studie Vision C.


Michal Fokt
Diskuze (106)
Avatar - praděda7
18. 12. 2014 17:21
Re: Superb 2015
Někdo z povolaných dozajista čte naše diskuze. Těším mě, že tu nestřílíme jen slepýma patrónama............ ;-) [odkaz]
17. 12. 2014 00:36
Re: Kdy už bude prosím test i20?
Za nesmysl se DÁ samozrejme oznacit ledaco, ovsem co je opravdu nesmysl...? Ja se domnivam, ze nic a pokud jsi opravdu odbornik na automotive, za ktereho se pokladas, tak si myslim, ze muzes ma slova potvrdit. O vydajich na reklamu a jeji absolutni neefektivnosti s ohledem na pidi prodeje (v kontextu prave astronomickych marketingovych vydaju) nelze pochybovat... Dale jsem rozporoval, ze zde plati "koho chleba jis...", nebot nejvetsim inzerentem v CR v automotive je jiz par let prave Hjonde, a tak by musel byt logicky kazdy Hjonde vitez vsech testu, nebot pan Vladimir nejvice sype do krmitek... No a pak uz tam byla jen zminka o skrytych reexportech velkeho sikmeho "H" a to predpokladam, odbornik jako ty asi zna - jak se to u Hjonde praktikuje... V podstate staci male popostrceni: importer v jeden okamzik vypovi smlouvu nekolika klicovym neposlusnym dealerum, kreri se dlouhodobe podileji na prodejich znacky cca 35% z celkovych prodeju. Stejny importer v nasledujicim mesici bez techto vzpurnych dealeru nejen ze neklesa, ale dokonce roste v prodejich... Bud se jedna o prosty podvod s registracemi resp. o reexport, ktery tato znacka tak vehementne vycita vsem okolo, nebo se v dohledne dobe dockame blahoreceni svateho Vladimira, nebot se s jistotou musi jednat o zazrak... A to o zazrak takoveho formatu, ze by se Vladimir stal svatym jeste za sveho zivota... >:D
17. 12. 2014 00:20
Re: Kdy už bude prosím test i20?
To bych rekl, ze sedi... Skodovka ale na rozdil o "H" prodala nekolikanasobne vic aut... :-)
Avatar - KubikCv
16. 12. 2014 19:15
Re: Aktivní žaluzie
volnoběžka je návyková věc...když se pak režim plachtění objevil u DSG pro snížení spotřeby, tak jsem měl jen úsměv na tváři >:D >:D Já měl jednou půjčenýho posledního ofiko dovezenýho Warana pro ambasádu NDR, anténa v předním okně,šíbr, karbec SEDR,řazení na podlaze.. CV-PHA a zpět po R7 dával kolem 7l a to jsem jezdil 130+
16. 12. 2014 16:25
Zajímavost
Pro zajímavost https://www.youtube.com/watch?v=ll6mUORq… :-)