Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb III: Přístrojová deska se odhalila

Jan Mička
Diskuze (352)
Škoda Auto začala s odhalováním třetí generace Superbu. Jenže jako první nezveřejnila snímek exteriéru, jak by se možná čekalo, ale přístrojovou desku, zbytek přijde později.

V pořadí třetí generace vozu Škoda Superb se oficiálně představí na blížícím se autosalonu v Ženevě. Předsériové provedení jsme si vyzkoušeli již v rámci mezinárodní prezentace v Portugalsku, toho času však nesl maskovací polepy karoserie a zakryty byly také klíčové prvky interiéru.

Dnešním dnem opona alespoň zčásti padá – Škoda totiž zveřejnila první oficiální fotografii přístrojové desky Superbu a s největší pravděpodobností se můžeme v příštích dnech těšit na další kousíčky skládačky. Podobný systém postupného odhalování byl loni aplikován již u nové Fabie.

Jak je vidno z první poskytnuté fotografie, Škodovka se v rámci designu přístrojové desky příliš neodvázala. Základní linie jsou shodné s Octavií, což se ostatně týká také rozměrného displeje multimediální systému, nebo panelu klimatizace. Proti předchůdci se změnil zejména přístrojový štít, středové výdechy, madla dveří a středový tunel. A například vnější zrcátka mají hranatější tvar.

Již předchozí generace Superbu svou posádku hýčkala, proto na palubě očekávejme pouze kvalitní použité plasty a špičkové textilie, voňavou kůži, minimální spáry mezi jednotlivými díly a precizní dílenské zpracování. Chybět nebude ani tříramenný volant, klavírový lak a dvoubarevné provedení interiéru, v tomto případě u nejvyšší verze Laurin & Klement.

Jak jsme uvedli již v rámci prvních předsériových dojmů, dostal interiér řadu užitečných prvků. Přední okno například není vyhříváno klasickým způsobem (tenkými, leč viditelnými drátky uvnitř skla), ale speciální fólii. Pokud se za jízdy neradi „perete“ s uzávěrem půllitrové PET lahve, pomohou speciální výstupky ve středovém držáku na kelímky (lahev se poté neprotáčí), a klasickou ruční brzdu nahradila elektronika.

Více o novém Superbu přineseme v následujících dnech, příznivci Škodovky se rozhodně mají na co těšit. Statická světová premiéra se odehraje 17. února večer v pražském Fóru Karlín, výstavní pak 3. března v Ženevě.

Jan Mička
Diskuze (352)
9. 2. 2015 20:27
Hm
No, já jsem sice kritizoval tohle docela dost, ale dnes jsem viděl fotku z úplně jiného úhlu a musím si změnit svůj názor. Tato fotka tady je nicneříkající, ale lehce z hora už se odkrývají i jiné věci. Nechte se překvapit. Já jsem tedy čuměl jak ....
8. 2. 2015 16:31
Nezaujimave
Nemozem si pomoct, ale tie skodovacke interiery ma nijako nechytaju - sterilne, bez napadu, akosi lacno vyzerajuce, aj ked spracovanie a kvalita budu asi fajn...
7. 2. 2015 13:06
Re: BRZDA
Jen tak zhruba jakym autem jezdis?
V modernim aute mam takovou zkusenost, ze nez si vubec vzpomenes na nejakou rucni brzdu, tak ti nedotacivost zacne resit elektronika pomoci ESP (ESC), XDS, pripadne u gti rovnou samosvor predni napravy. Jestli ale sahnes po rucni brzde driv nez za 10ms a jeste ji umis nadavkovat tak, abys nedostal naopak hodiny, smekam. Jsi top sofer a takove auto skutecne neni pro tebe ;-)
Avatar - rokyta.p
5. 2. 2015 00:42
kde je ježíšek?
Kluci píšu to nerad, ale poněkud NUDA + VYLEVNĚNO ;-\ Taková Fabia 1 gen ;-\
4. 2. 2015 20:27
Re: Oda na skodovku v podani auto.cz = novinarsky FAIL
Takže můžeme čekat první Škodovku, kde je "voňavá kůže" a na to jsem fakt zvědavý. Kůže z Boleslavi je tradičně ten superlevný šrot a nikdy jsem neseděl v jediném jejich autě, kde kůže voní. A to je řeč o novém autě, ne třeba o nappě v BMW, nebo super tlusté kůži ve Volvech, které voní i po 150 tisících km. Co uměla Škodovka velmi dobře, byly volanty, to ale po neudržení mongolských obšívačů šlo taky dolů (i když pořád dobré). Samozřejmě, Škodovka v tom není sama, "voňavost" si neumí moc zařídit ani Japonci (byť kvalita materiálu a zpracování je výš) nebo třeba Opel, který si nejlepší nappu naúčtuje jako BMW, kvalita je výborná, zpracování i šití oproti Škodovce jiný vesmír, ale brzy... nevoní.

A mimo voňavé kůže se podle toho textu u Superbu III těším na hýčkání jako u předchozí generace, tedy textilie z Fabie a tvrdé plasty všude mimo vršku přístrojovky a dveří. A ještě si může s sebou SIII vzít ty šikovné věci jako dřív - např. nejen podprůměrně očalouněné sedačky, ale taky v jediné (nic moc) verzi, kde se navíc pro možnost sklonu sedáku musí připlatit za elektriku. Úplně slyším přijíždět další útok na prémii...