Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Tudor: Superb kupé od nezávislých grafiků

David Bureš
Diskuze (19)
Kupé v nabídce mladoboleslavské značky chybí. Nejen mnozí čeští fanoušci si myslí, že je to rozhodně škoda.

Koncept Škoda Tudor z roku 2002 patří mezi nejhezčí díla mladoboleslavské automobilky. Na kupé na bázi superbu nevzpomínáme jen u nás v redakci, také mnozí grafici by takový vůz v nabídce Škody rádi viděli. Hned několik z nich se superb kupé rozhodlo navrhnout.

Naposledy se takovým automobilem pochlubil malajský „manipulátor“ Theophilus Chin, který své dílo nazval jednoduše Škoda Tudor. Jeho kupé sice svým vzhledem navazuje na aktuální superb, technika v útrobách je ale odlišná. Chin si totiž představuje, že by superb kupé byl postaven na bázi koncernového Audi A5. To by místo MQB znamenalo platformu MLB evo s podélně uloženým motorem.

Již dříve podobný vůz ukázal maďarský grafik ukrývající se pod přezdívkou X-Tomi. Zatímco dílo China je sportovně střižené, X-Tomi autu navrhl vyšší střechu tak, aby si škoda i v případě kupé uchovala praktickou a prostornou kabinu, přesně dle svého stylu.

Také belgický grafik prezentující svá díla pod přezdívkou Unlimited-Concept si představuje kupé s mladoboleslavskými znaky. Tento autor šel ale dál a navrhl vlastně nový automobil, který má se stávajícím superbem společná vlastně jen světla. Ostře střižené kupé je pohledné, na první pohled je ale jasné, že tohle je jen vize bez šance na výrobu.

Dvoudveřové modely bývaly tradiční součástí nabídky Škody, po revoluci jsme se ale žádného kupé v nabídce mladoboleslavské značky nedočkali. Přestože okřídlený šíp nemá tendence takové auto prodávat, myšlenku kupé zcela nezavrhla. Vedle již zmíněného konceptu tudor jsme se letos dočkali prototypu atero, který na bázi rapidu postavili studenti Škoda Akademie v Mladé Boleslavi.

David Bureš
Diskuze (19)
Avatar - Egi
15. 6. 2016 10:37
Re: Co to tady dělá
Ano, to má rozhodně co dělat se skicami a Kabaněm.....
15. 6. 2016 10:35
Re: Co to tady dělá
Naopak stydel bych se jezdit ve voze, ktery k dosazeni parametru konkurence pouziva podvodny software, ktery zabiji lidi, evropskou homologaci udela v zemi , kde to projde a jeste si dohodne s vladou, ze naprava nebude povinna a nabizi zakaznikum svoje produkty a sluzby skrytou reklamov v casopisech SvetMotoru a na webu auto.cz.
Avatar - Egi
15. 6. 2016 10:15
Re: Co to tady dělá
Kabaň?

Přemýšlím nad obsahem Vašeho příspěvku a napadají mě dva způsoby, jakými jste došel k tomnu, že ho napíšete.

1) Buď si skutečně myslíte, že je tohle dílem designu Škoda Auto, za což byste se měl stydět, když nepoznáte práci profesionálů od kresbičky dětí

2) Musíte si rýpnout do Škodovky za každou cenu, za což byste se měl také stydět, protože je to už celkem ubohé a ať už se Vám to líbí nebo ne, ve Všech automobilkách světa, a Škoda není výjimkou, pracují profesionální designéři, kteří rozhodně své práci rozumí více, než anonymní pisálek na autofórech a prodeje aut to jasně dokazují.

Shrnuto a podtrženo: Měl byste se stydět za to, co jste napsal.
15. 6. 2016 09:44
Re: Co to tady dělá
Kaban sonduje reakce publika.
Avatar - wakantanka
15. 6. 2016 08:29
Re: Brr
Pritom dá sa to aj inak a lepšie : [odkaz]