Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Yeti 2,0 TDI 4x4 v dlouhodobém testu: Mechanické závady zatím nevymřely

Diskuze (114)
Škodu Yeti v dlouhodobém testu časopisu AutoTip postihla jedna čistě mechanická závada, která znamenala nucený odtah do servisu.

Na to, že se v autě občas pokazí něco z elektroniky, jsme si zvykli. Při rozsahu elektrické výbavy se ostatně není čemu divit – počet nejrůznějších čidel a elektromotorků u nových aut neustále roste.

Že ale může i dnes čas od času selhat železo, to si na vlastní kůži ověřili v redakci AutoTipu při dlouhodobém testu Škody Yeti 2,0 TDI/81 kW 4x4. V aktuálním vydání se dočteme:

„Při poklidném dálničním tempu se kousek za Prahou ozvala rána jako hrom, zadní sklo se orosilo vrstvou oleje a řidič, pohodový styl vyznávající kolega ze sesterského Světa motorů, doklouzal s vypnutou spojkou ke krajnici. Pohled pod auto byl drsný – roztržená skříň diferenciálu HAA350, všude olej se stříbrnými pilinami...“

Jinak si ale Yetiho chválí, především díky robustní konstrukci, která dává dobré předpoklady pro jízdu mimo silnici, a kvalitnímu zpracování interiéru. Jako negativa v AutoTipu vnímají vyšší pořizovací cenu, průměrnou velikost zavazadlového prostoru a podprůměrnou kvalitu audiosystému.

Co byla příčina závady diferenciálu nebo jaké další závady Yetiho postihly, to se dočtete v AutoTipu 08/11, který je v prodeji na stáncích od 11. dubna.

Diskuze (114)
15. 4. 2011 16:47
Re: Zas až toľkok tí novinári nenajazdia ...
a to myslis vazne co si napisal? Co to maju za "delnikov" ked zabudaju? TO svedci potom o naozaj zvlastnej kvalite vyroby. V tomto smere by som to radsej uhral na unavu materialu alebo zhodil na novinarov. Ale nikdy sa nepriznaval ze zlyhal robotnik na pase. CO nabuduce zabudnu? Airbagy hodit? Alebo brzdy?
15. 4. 2011 07:30
Re: Hlavně klid...
To je určitě shoda nešťastných náhod.
Ale fungující Yeti existuje a Bob ho viděl.
A jistě jen další shodou nešťastných náhod si strejda nevšiml, že článek se Korejců vůbec netýká...
14. 4. 2011 20:48
Re: Zas až toľkok tí novinári nenajazdia ...
Kolik si kupeješ naráz aut z dané produkce automobilky.Většinou jedno,tak jako testujou v Autobildu... :-!
Avatar - Katikakus
14. 4. 2011 20:06
Re: Zas až toľkok tí novinári nenajazdia ...
Mas naprostou pravdu - jenom prostacek by si mohl myslet, ze kdyz se pri dlouhodobych testech posere jeden Passat, Golf, Touran, Polo, Fox, Octavia, Fabia a Yeti z tisicu vyrobenych, tak to hned poukazuje na spatnou kvalitu techto aut. Kvalita je samozrejme v poradku, to jenom novinari AutoBildu maji smulu pri vyberu testovacich kusu nebo neumeji jezdit. Obzvlast u aut koncernu VW, to vi i zak zakladni skoly :-!
Avatar - Ronault.
14. 4. 2011 19:51
Re: znám to
ZA to může Kia, možná Fiat