Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SLT Range Rover 6x6 od T.Fotiadis Design má být luxusní silniční jachta

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V Německu pracují na proměně britského SUV v luxusní šestikolový pick-up, který má být ideálním doplňkem k velkým námořním jachtám a zastupovat je na pevnině.

Land Rover se v případě modelu Range Rover při vytváření jeho nejexkluzivnější verze vydal cestou snižování počtu dveří a výsledkem je SV Coupé, ale v Berlíně sídlící společnost T.Fotiadis Design na to jde trochu jinak a raději přidává jednu nápravu.

SLT Range Rover 6x6 se tak vydává podobným směrem jako Land Rover Defender v úpravě Flying Huntsman od Kahn Design nebo Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 či Mercedes-Maybach G 650 Landualet, i když ten nemá tři nápravy, ale je rovněž prodloužený a náležitě luxusní.

T.Fotiadis Design navíc primárně nesází na konfiguraci náprav 6x6 s cílem dosáhnout lepších jízdních schopností vozu v náročném terénu, ale využívá ji pro zvýšení nosnosti, prodloužení vozu a především pro jasné odlišení od všech ostatních vozidel na silnici.

Vozidlo pojmenované SLT Range Rover 6x6 je navíc podle svých tvůrců navrženo jako ideální doplněk k velkým námořním jachtám, který poslouží jejich majitelům jako stylový dopravní prostředek na souši, s nímž mohou sebe i své hosty a jejich zavazadla pohodlně přepravit z přístavu do hotelu nebo své soukromé rezidence.

Na luxusní jachty má šestikolový pick-up, jehož základem je Range Rover s dlouhým rozvorem náprav, má odkazovat i svým designem a rovněž proporcemi. Celková délka vozidla má být 6,2 m, šířka 2,1 m a výška 1,85 m.

Paleta pohonných jednotek má být stejná jako u výchozího sériového vozu, což znamená, že zákazníci mohou volit mezi přeplňovanými vznětovými šesti- a osmiválcovými motory, zážehovým pětilitrovým osmiválcem s kompresorem i hybridním ústrojím, jehož součástí je dvoulitrový čtyřválec.

Na extravagantní zevnějšek má navazovat svým pojetím i interiér. Ten má být čtyřmístný a ohromovat především použitými materiály čalounění i obložení. Samozřejmostí bude armáda asistenčních systémů, převzatá ze sériového vozu a rovněž výkonný multimediální systém s dotykovými obrazovkami před cestujícími na zadních sedadlech, palubní Wi-Fi nebo chladnička na nápoje a stylové skládací stolky.

Společnost T.Fotiadis Design plánuje výstavní premiéru SLT Range Rover 6x6 až na letošní zářijovou Monaco Yacht Show a příjem objednávek hodlá spustit během příštích třech měsíců.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)