Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW X5

Ladislav Čermák
Diskuze (47)
Přinášíme další porci spy-fotek nového SUV BMW X5

Nová generace BMW X5, vyvíjená pod kódovým označení E70, převzala filozofii a většinu osvědčených stylistických prvků od svého předchůdce. Ovšem bližší pohled odhalí, že nováček pořádně narostl - do šířky o 6 a podélně rovnou o celých 16 cm, čímž opět odskočí od mladšího a levnějšího sourozence X3, který jej rozměrově téměř dorostl. Hlavním důvodem tak markatního nárůstu je vytvoření místa pro třetí řadu sedadel, což je dnes, zejména na americkém trhu, již prakticky nezbytnou podmínkou prodejního úspěchu velkého a drahého SUV. Interiér ozdobily moderní křivky a zejména zcela přepracovaná palubní deska, poskytující nyní prostor pro nové technické lahůdky typu nočního vidění či aktivního tempomatu. O bezpečnou trakci se postará nová generace korporátního elektronicky řízeného pohonu všech kol xDrive, společně s novým systémem trakční kontroly, individuálním pro každé kolo.

Motorová paleta zpočátku pravděpodobně zahrne dva piezo-diesely 3.0 a 4.4 l (170 a 242 kW), zážehové motory odstartuje magnéziový řadový šestiválec 3.0 l (190 kW) a ukončí osmiválec 4,8 l (270 kW). Oficiální premiéra se očekává letos na podzim, případná M-verze přijde později.

Ladislav Čermák
Diskuze (47)
26. 6. 2006 21:21
Re: Q7 nebo X5 ?
Jednoznačně VOLVO XC90.
26. 6. 2006 21:18
Re: píchlá duše
Já bych řekl... žes učinil nahoře velmi odvážný ponor... z velmi odvážného úhlu... Budu o tom určitě přemýšlet... Otevřel jsi velkou komnatu. Osobně věřím, že VOLVO nesleví... ví přesně co jeho skalní zákaznícu žádají. V50 nemohlo být tak sošné jako V70... V70 bude opět dokonalé. Někde tu Marko načrtl včera dalších několik let Volva, tak mrkni. P.S. máš pěknej úsměv... skoro, jako já, hele - :-) ;-)