Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz C Coupé

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Pseudo-kupé CLC bude vystřídáno skutečným nástupcem řady CLK.

Značka Mercedes-Benz se momentálně nachází ve fázi kompletní proměny své řady dvoudveřových modelů. Obnovu zahájila třída E Coupé, největší kupé – řada CL – nedávno prošla modenizací, malé SLK je připraveno ve třetím vydání a takřka hotové je i nové SL.

Že jsme na něco zapomněli? Ano, máte pravdu. Ale nejsme sami. I samotná automobilka tak trochu opomněla, že v portfoliu existovalo místo pro kupé střední třídy, označované po dvě generace kódem CLK. Od loňska se u Mercedesu snažili zákazníky nasměrovat na větší a dražší éčkové kupé. Dostupnější alternativa je ale na cestě, což potvrzují i nové fotografie.

Nový model má být příbuzným sedanů třídy C, podobně jako třída E Coupé. Vozidlo se dvěma dveřmi ale bude mít menší rozměry a není vyloučeno, že bude i levnější než samotný céčkový sedan.

Tvary přídě možná vypadají na první pohled příliš zaobleně a tedy dost vzdáleně od současné podoby mercedesu C, jenže sedan a kombi už brzy dostanou modernizovanou masku, nové světlomety a nové nárazníky, které budou mít styl, který dnešní snímky naznačují. Standardem budou výrazné pásy světelných diod ve spodní části nárazníku.

Záď je přímým derivátem konce karoserie sedanu. Naopak silueta je klasická – céčko bude kupé se vším všudy. Střecha začíná klesat už u B-sloupku a tvoří výrazný oblouk, končící daleko za osou zadní nápravy.

Počítá se s modernizovanými nebo zbrusu novými čtyřválcovými a šestiválcovými motory. Samozřejmostí bude bohatá nabídka turbodieselů, včetně nového šestiválce C 350 CDI (265 k). Zážehovou alternativou k němu bude C 350 CGI. Už teď je jistý příchod špičkových verzí AMG s přeplňovanými osmiválci pod kapotou.

Na silnice se má nové kupé dostat příští rok v létě, výstavní premiéra by se měla uskutečnit na některém z autosalonů první poloviny roku 2011.

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Avatar - Hombre_71
21. 12. 2010 17:22
Bude to mazlík
Mercedes kupátka odjakživa uměl !
Avatar - gld
21. 12. 2010 16:38
Re: Kupé MB
zdá sa, že sa konečne dočkáme pekného coupé z céčka.. na tie "hot-hatche" sa nedalo pozerať
Avatar - DRBNUTY
21. 12. 2010 12:13
Redakcia
Neviete nahodou, ci uz v tomto modeli dostanu 4valce ten 7 stupnovy automat?
21. 12. 2010 11:23
Re: Kupé MB
Súhlas! Coupé od MB sú veľmi pekné! A keď sa do toho ešte oprie AMG, tak nie je o čom. Stačí mi len dúfať, že raz si budem môcť vyberať aj v tejto cenovej kategórii... >:D
21. 12. 2010 09:13
Kupé MB
Marná sláva, Mercedes kupé prostě umí. Můj sen je na stáří CL. Projedu s ním celou Evropu. Všechno co do té doby nestihnu.