Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Nový Ford Fiesta neporoste!

Ondřej Láník
Diskuze (33)
První snímky nové generace Fordu Fiesta jsou na světě. Již zanedlouho se dočkáme konceptu, ale sériový model příjde nejdříve v příštím roce. V době, kdy většina konkurentů roste o centimetry, je Ford výjimkou. Nová Fiesta svou předchůdkyni nepřeroste!

První snímky nové generace Fordu Fiesta jsou na světě. Nový model se již dostává do závěrečné vývojové fáze a v Německu tak mají inženýři Fordu napilno. Již zanedlouho se dočkáme konceptu, ale sériový model příjde nejdříve v příštím roce. V době, kdy většina konkurentů roste o centimetry všemi směry, je Ford výjimkou. Nová Fiesta svou předchůdkyni nepřeroste!

První snímky prototypů nové Fiesty z Německa ukazují automobil, který sdílí řadu technických komponent s Mazdou2, a je postaven na stejné platformě B2E. Vedle Fiesty bude Ford ve třídě malých vozů opět nabízet paralelně ještě vyšší model Fusion, který trochu připomíná svou současnou podobou městský crossover.

Design Fiesty bude plně podřízen evropskému kinetickému stylu designu Fordu a tak asi nepřekvapí, že se tvůrci fotorealistické kresby možné podoby Fiesty, inspirovali u velkého Mondea. Na rozdíl od něj se však podle neoficiálních informací v případě Fiesty nedočkáme dalšího přerostlého auta do města. Ford se, podobně jako Mazda, zaměřit na podstatu věci a neudělá z malého vozu hatchback atakující nižší střední třídu. Výsledkem pak bude zřejmě nejen nižší hmotnost a menší rozměry, ale asi také nižší spotřeba a doufejme, že také ještě lepší jízdní vlastnosti.

Maska bude mít výrazný trapézovitě tvarovaný otvor pod registrační značkou, světlomety budou zasahovat výrazně do boků, do předních blatníků. Ty budou zvýrazněny mohutnými prolisy jak vpředu, tak i vzadu. Jedním z vývojových cílů Fordu byla i u malé Fiesty vysoká míra pasivní bezpečnosti, takže se asi máme na co těšit.

Ondřej Láník
Diskuze (33)
Avatar - Ricardo
10. 8. 2007 18:03
Re: Skica
Facelift něco změnil? To auto je až na rohový lišty stejný.
10. 8. 2007 16:03
Tvurcum to jaksi ujelo
Jak se pise-tvurci se nechali ispirovat Mondeem a chybi jen dodat-,,take focusem"-Tohle by mohl byt jedine crossover doslova a do pismene ale jinak.....To sem uz videl daleko vice podarenejsi skicu(predek Mondea na zbytku M2)
Avatar - Ricardo
10. 8. 2007 14:53
Re: Skica
V spojitosti s Fusionem jsem spíš slyšel slovo neúspěch
Avatar - Pekelná Micinka
10. 8. 2007 14:29
Ha ha
Kdyby to bylo tak, jak to predikují Lehmanni, tak to by bylo dost ubohý. Čumák jen jako zmenšené Mondeo, pak něco vyčítejte VW, oproti tomuhle je Polo ultrakrásné. Ve skutečnosti to snad bude jinak, spíš mi ta montáž přijde jako Focus, což by byl taky těžkej vopruz, kdyby měl takovejhle předek. Pozitivní je snad jen ta zpráva, že někoho napadlo, že malé auto má zůstat malé.
Avatar - Ricardo
10. 8. 2007 14:21
Re: Skica
No jo, na tu jsem úplně zapomněl. Tak fiesta je až no.2...