Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: třídveřové BMW 1 bez maskování + 135i

Ondřej Láník
Diskuze (53)
Další rozšíření nabídky nejmenší řady BMW je na spadnutí. Třídveřová varianta příjde na trh v roce 2007, vše nasvědčuje tomu, že model 130i je vrcholem řady jen do příchodu přeplňovaného třílitrového šestiválce z kupé 335i.

Příští rok se nejmenší řada dočká rozšíření o třídveřovou variantu. Naši kolegové zachytili další prototypy na německých silnicích, tentokrát již bez výraznější kamufláže. Boční dveře jsou pochopitelně delší než u pětidveřového modelu a B sloupky jsou posunuty dále vzad.

Poslední snímky naznačují, že to není zdaleka vše, co BMW pro malou řadu chystá. Poprvé byly totiž spatřeny tří a pětidveřové modely s výraznější přídí krytou kamufláží a dvojitými koncovkami výfuku. Vše ukazuje na to, že i pod kapotou malého BMW najde své místo dvěma turbodmychadly přeplňovaný zážehový šestiválec, který byl představen v novém kupé řady 3, před několika měsíci.

Řadový třílitrový šestiválec, který má mnichovská automobilka v současnosti ve výrobním programu (mj. i v modelu 130i), dosahuje nejvyššího výkonu 195 kW při 6600 ot./min, přeplňovaný kolega, opatřený navíc přímým vstřikováním benzínu do válců, dosahuje hodnoty 225 kW, tedy o 30 kW více. Podstatnější je však změna v momentové charakteristice, která při plně otevřené škrtící klapce tvoří přímku reprezentující hodnotu 400 Nm mezi 1500 a 5800 ot./min.

Ondřej Láník
Diskuze (53)
31. 5. 2006 22:26
Re: wow
:yes: :yes:
31. 5. 2006 21:34
Re: Neznalost neomlouvá
Svolávačky nejsou žádná dobrá věc. Svolávačka je technickej debakl... je to poslední záchrana před velkým vejpraskem. I Toyoty. Popisuješ to takřka dojemně, ovšem realita je úplně jiná - jde jen o to, aby zabránili velkejm průšvihům po celém světě, aby rychle uhasili doutnající průšvih. Tam kde by z vady hrozila škoda na zdraví se předpokládá zavinění výrobce a on se musí vyvinit... tedy jeho postavení ja zásadně jiné, než kdybys ty, jako poškozený mu to musel dokazovat.. Lones by tu mohl vypsat mnoho známých příkladů ze států... Teď tedy to dopadlo na TTT, zejtra to může potkat kohokoliv. Žádné automobilce to nepřejme, ale je alespoň znát, že TTT dělá dobrá auta... občas.
31. 5. 2006 21:21
Re: BANGLEHO ŠMAJDAVÁ BOTA...
Jistě.