Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Pořádně natažený Mercedes-Benz E od firmy Binz

David Bureš
Diskuze (2)
Zachycený prodloužený Mercedes-Benz třídy E patrně pochází od firmy Binz, která se specializuje na stavbu prodloužených vozů.

V německém městě Böblingen poblíž Stuttgartu byl zachycen částečně zamaskovaný Mercedes-Benz třídy E. Překvapivá je především délka automobilu, zamaskovaný vůz je výrazně delší než standardní třída E.

Silueta natočeného jezevčíka naznačuje, že se jedná o modernizovanou variantu modelu Xtend od firmy Binz. Základem auta je právě Mercedes-Benz třídy E, prodloužené kombi má na délku bezmála 5,8 metru. Existuje i možnost, že se jedná o dílo samotného Mercedesu, který má v Böblingenu vývojové středisko.

Dosavadní Xtend od Binzu je stavěn podle individuálních požadavků zákazníka, vybaven může být luxusními komfortními, nebo naopak sportovně tvarovanými sedadly, speciálním multimediálním systémem či diodovým osvětlením interiéru.

Praktičnost zvětšeného zavazadlového prostoru zase zvyšují popruhy na zavazadla, případně příplatkové upevňovací lišty, zatahovací plošina a pevné boxy na přepravu zvířat.

Xtend je dostupný se třemi motory – zážehovým čtyřválcem E 200, zážehovým šestiválcem E 350 s pohonem všech kol 4Matic a vznětovým čtyřválcem E 250 CDI.

Vedle Xtendu společnost Binz na základech stuttgartské třídy E postavila také šestidveřovou limuzínu a tři verze pohřební vozu. Smuteční varianty se již ukázaly v modernizované podobě s novou přídí, s ohledem na jejích zvýšenou střechu však video natočené v Böblingenu ani jednu z nich nezachytilo.

Karosárna Binz byla založena již v roce 1936, aktuálně v jejím portfoliu najdeme vedle prodloužených Mercedesů také automobily upravené pro potřeby záchranných složek. Firma sídlí ve městě Lorch, které se nachází nedaleko Böblingenu, kde bylo prodloužené éčko natočeno.

David Bureš
Diskuze (2)
20. 12. 2013 03:48
Re: Spy?
8-s nepřijde vám divné, že ty zadní dveře by měly mít tak dva metry a rozvor je tak o polovinu delší...
13. 12. 2013 23:08
Spy?
Me spis prijde, ze nema zadni dvere....
Aspon dle toho jak tam ten igelit planda.