Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SRT Viper 2013: První fotka interiéru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Chrysler Group pokračuje ve svém postupném odhalování Viperu a nabízí první pohled do interiéru, který mírně přibližuje i techniku novinky.

SRT Viper 2013 se má ve světové premiéře představit 4. dubna na autosalonu v New Yorku a je tedy velmi pravděpodobné, že první náznak interiéru je zároveň poslední částí postupného odhalovaní.

Během něj Chrysler nejprve mírně naznačil tvary předních partií, představil nové logo a nabídl jeden detail z karoserie. Zcela mimo plánované zveřejňování jednotlivých detailů unikly fotografie modelu novinky z kolekce Hotwheels. S největší pravděpodobností přestala automobilka s postupným odhalováním exteriéru právě díky těmto únikům a místo toho zveřejnila krátce před premiérou první náznak interiéru.

Pohled na horní část palubní desky s výdechy ventilace a mohutný tunel mezi sedadly naznačuje, že třetí generace Viperu udělá ohledně interiéru minimálně stejně velký skok jaký byl mezi první a druhou generací.

Kromě nového designu, rozmístění přístrojů, již zmiňovaných výdechů a ovládacích prvků se mohou budoucí majitelé s velkou jistotou těšit na konec záplavy plastů známé z předchozích generací. Červené švy na palubní desce i tunelu odhalují, že zde bude použita kůže.

Při bližším pohledu na fotku sedadla je vidět QR-kód, který vás po naskenování smartphonem nasměruje na web driversrt.com. Právě tam bude možné 4. dubna sledovat v přímém přenosu premiéru nového Viperu.

Hlavice řadicí páky díky schématu řazení odhaluje, že sílu motoru na kola zadní nápravy bude i u nové generace Viperu přenášet manuální šestistupňová převodovka. Ta má podle stále neoficiálních informací spolupracovat s vidlicovým desetiválcem o objemu 8,7 litru s výkonem mezi 485-503 kW (659-683 k). Poprvé v historii tohoto modelu má být ve výbavě kontrola trakce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)