Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Legacy STI: Nedostupná delikatesa

Miro Mihalik
Diskuze (18)
Subaru zahájilo prodej modelu Legacy STI, verzi pro rok 2008. Vaše kreditní karta však může zůstat v klidu.

Legacy STI je všechno možné, jen ne obecně chápaný rodinný miláček. Vychází z upraveného sedanu 2.0GT spec. B, a pokud jste členem větší famílie, se zálibou v cestování, není problém objednat si také kombi. Bohužel, musíte bydlet v Japonsku, nikam jinam se tenhle sportovní derivát vyvážet nebude (i když je velice pravděpodobné, že do Británie nebo Austrálie se pár kusů dostane díky volantu na správné straně).

Nový produkt Subaru Tecnica International navazuje na model z minulého roku, má za sebou však důkladnou modifikaci. Na podvozku byste opět našli zakázkové tlumiče Bilstein, novou nastavitelnou vzpěru, zdokonalující torzní tuhost přední části karoserie, nebo 18palcové disky kol s upraveným designem, které se „oblékají“ do pneumatik Bridgestone Potenza RE050A o rozměru 225/40 R18. Za nimi jsou ukryté brzdy Brembo, vpředu s čtyřpískovými a vzadu dvoupískovými třmeny.

Protože jde o výtvor věhlasného sportovního oddělení, lze jejich slova „naše spoilery jsou odzkoušené v aerodynamickém tunelu a jsou plně funkční“ brát naprosto vážně. Vnější individuální úpravy pak korunuje dvojitá koncovka výfuku s průměrem 2 x 65 mm. Pod kapotou se však samozřejmě taky děly věci. Nová řídicí jednotka je nastavená tak, aby přeplňovaný dvoulitrový boxer produkoval 206 kW (280 k), zlepšil se průběh točivého momentu a odezva na plyn. Jinak, pokud je vám mírně podezřelý objem motoru, protože tato japonská značka hodně tlačí kupředu spíše jednotku 2,5 l, nic si z toho nedělejte. Nám trochu taky, ale tisková zpráva jasně říká „2,0“.

Pro zapálené řidiče je k mání 6stupňová manuální převodovka, kdo si potrpí na více pohodlí, může dát přednost 5stupňové automatické převodovce E-5AT, schopné nabídnout i režim sekvenčního řazení (s jejím vývojem pomáhala britská společnost Prodrive). Vnitřek vozu dekorují sportovní sedadla čalouněná Alcantarou nebo kombinací kůže/Alcantara, zdobená logem STI – sedadlo řidiče je stavitelné elektricky a vybavené pamětí.

Miro Mihalik
Diskuze (18)
Avatar - nielblack
10. 8. 2007 00:02
Re: ZNEVYHODNENA EUROPA
jojo vsechno se nejdrive objevi v Jap. a v USA Evropa neni pro ne ten pravy trh. Z neho moc nema narozdil od USA. Jedina dobra zprave je ziji v USA >:D
Avatar - Hawke
9. 8. 2007 14:31
Skvost
Tohle auto chci! Už pro normální Legacy mam slabost, ale tohle je neuvěřitelný. Proč mi tohle dělaj?
Avatar - skejpa
9. 8. 2007 14:12
proc ?
proc se tenhle kousek nedostane i k nam ? imprezu posrali jak mohli a ted sem se radoval ze neco konecne napravili a ze maji nadherneho nastupce imprezi. a pak - jen pro japonsko ! proc ? nerikejte mi, ze by se to u nas neprodavalo !!!
9. 8. 2007 13:32
Re: ZNEVYHODNENA EUROPA
Smutné,leč pravdivé... :-(