Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Tribeca může vypadat jako zvětšený Outback

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Velké SUV japonské značky Subaru se sice v loňském roce stalo minulostí, ale do dvou let má jeho místo v nabídce zaujmout sedmimístný crossover.

Subaru Tribeca bylo vyvinuto s ohledem na severoamerický trh a jeho výroba se rozběhla v roce 2005. Na evropský trh tento model dorazil až koncem roku 2006 a především díky designu svých předních partií nepatřil k právě nejvyhledávanějším zástupcům své kategorie.

Produkce největšího zástupce značky Subaru byla ukončena začátkem loňského roku s ohledem na stále klesající zájem ze strany zákazníků na hlavním severoamerickém trhu. I přes obchodně nepříliš úspěšné tažení Tribecy napříč světovými trhy pracuje Subaru na modelu, který má toto SUV nahradit.

Podle v současnosti dostupných informací se má jednat o sedmimístný crossover, jehož se máme dočkat zhruba za dva roky a výroba bude probíhat v severoamerické Indianě.

Nobuhiko Murakami, senior vice president pro globální marketing mateřské společnosti Fuji Heavy Industrie, dále v rozhovoru pro Automotive News uvedl, že novinka má nabídnout pohon všech kol, prostornější interiér než Tribeca a stát se na severoamerickém trhu konkurentem především pro Toyotu Highlander, Nissan Pathfinder a Hondu Pilot.

V souvislosti s tímto zaměřením novinky se stále zvažuje, kam nasměrovat její design. V současnosti jsou proto zvažovány dvě hlavní linie. První z nich sází na sjednocení vzhledu s úspěšným modelem Outback, zatímco ta druhá představuje vlastní design, který podobně jako v případě Foresteru nebude nový crossover spojovat s žádným ze současných modelů značky Subaru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)