Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Alivio: Takto bude vypadat nástupce SX4 sedan (+video)

David Bureš
Diskuze (17)
Koncept Alivio tvarově vychází z dřívější dvojice konceptů Ciaz a Authentics. Jeho sériová verze se zřejmě začne prodávat ještě letos.

Zatímco na českém trhu se Suzuki SX4 sedan už neprodává, na vybraných trzích je tříprostorová verze známého crossoveru nabízena i na nadále. Na pekingském autosalonu je prezentován nástupce tohoto automobilu, v podobě konceptu Alivio.

Suzuki má evidentní zájem prodávat automobil s těmito tvary, zatím však zřejmě váhá se jménem. Alivio navazuje na dřívější duo konceptů Ciaz a Authentics, které se lišily vlastně jen názvem a barvou karoserie. Základní design je shodný s těmito koncepty, proti této dvojici však má Alivio blíže sériové výrobě – disponuje konvenčními, velkými zpětnými zrcátky nebo tradičnějšími hlavními světlomety.

Design automobilu je laděn velice sportovně. Přídi dominuje mohutná maska chladiče s velkým logem značky. S ohledem na čínské zákazníky nechybí rozsáhlé použití chromu – na masce chladiče, pásech v předním nárazníku, lištách na boku karoserie i na zádi.

Alivio na délku měří 4.545 mm, na šířku 1.730 mm a na výšku 1.475 mm. Proti nynějšímu SX4 sedan, vycházejícímu ze staršího modelu SX4 a ne novějšího SX4 S-Cross, je tak vůz o něco delší. Odcházející SX4 sedan je dlouhý 4,5 metru, široký 1.735 mm a vysoký 1.550 mm. Zavazadelník Alivia má nabízet objem okolo 500 litrů.

Podle Suzuki byl vůz vyvíjen nejen s ohledem na řidiče, ale také s ohledem na pasažéry. Alivio se tak má chlubit dobrými jízdními vlastnosti a zároveň má být pohodlným autem.

Pod kapotou Alivia pracuje benzinový čtyřválec o objemu 1.586 cm3, známý z nynější SX4 sedan, který spolupracuje s nově vyvinutou šestistupňovou automatickou převodovkou. Toto ústrojí se podle všeho objeví i v sériové verzi, která by se měla začít prodávat ještě letos. Třeba v Indii je tříprostorová SX4 dostupná také s turbodieselem o objemu 1,2 litru.

David Bureš
Diskuze (17)
Avatar - Kamaya Painter
23. 4. 2014 14:05
Re: pripomina mi to limuzinu z ruska
Roxette si do ust neber, bud tak laskav, pekne prosim.
Avatar - beibej
22. 4. 2014 21:09
koncept je hezčí než Kazišuk
uvidíme co v reálu. :yes:
22. 4. 2014 20:13
Re: Lepší
Jeste je velka sance nahrady techto nacancanych svetel nejakymi halogeny, coz vzhledu urcite neprospeje. Jinak koncept vypada velice slusne, obzvlast vzhledem k sirce 1730 mm.
Avatar - 3_diamanty
22. 4. 2014 20:12
Re: pripomina mi to limuzinu z ruska
dik za tip..... idem si pustit ... how do you do...... paradna skladba ;-)
Avatar - peter_ko
22. 4. 2014 20:10
Re: pripomina mi to limuzinu z ruska
To že Ty si počúval v roku 1999 Roxette a Elán je Tvoj problém, zato Suzuki nemôže >:D