Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Escudo: že by nová vitara?

Tomáš Votruba
Diskuze (16)
Japonská automobilka Suzuki představila na domácím trhu třetí generaci SUV pod názvem Escudo, který byl uveden už v roce 1988 a ve zbytku světa vešel ve známost pod názvem Vitara, resp. Grand Vitara

Japonská automobilka Suzuki představila na domácím trhu třetí generaci SUV jménem Escudo, který byl uveden už v roce 1988 a ve zbytku světa vešel ve známost pod názvem Vitara, resp. Grand Vitara. Nové escudo vychází ze studie Concept-X2, kterou jsme mohli vidět letos na autoshow v New Yorku.

Suzuki Escudo se pyšní rozměry 4390 x 1810 x 1695 mm a rozvorem 2640 mm, je vybaveno stálým pohonem všech kol s uzamykatelným diferenciálem a nezávislým zavěšenim kol obou náprav. Pod kapotu se montují dva benzínové motory. Základem je dvoulitrový čtyřválec s výkonem 107 kW a točivým momentem 193 Nm. Silnější šestiválec 2.7 V6 produkuje 135 kW a 250 Nm.

V prvním případě má řidič na výběr mezi pětistupňovou manuální a čtyřstupňovou automatickou převodovkou, silnější motor je spojen výhradně s pětistupňovým automatem. Standardní výbava obsahuje mimo jiné satelitní navigaci, stabilizační systém, ABS plus EBD a čtyři airbagy.

Tomáš Votruba
Diskuze (16)
11. 10. 2012 12:04
Re: ale bez rámu
přesně tak... s tímhle už se nevyjede tam, kam se vyjelo se starší generací... co to jsou za pokroky?! pěkný článek o "pokroku" u suzuki je tady [odkaz]