Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Concept-X2: nová filosofie, nový vůz

Libor Zezulka
Diskuze (8)
Studie Concept-X2, kterou japonská automobilka představila na autoshow v New Yorku, může napovědět, jak bude vypadat i nový Fiat.

Suzuki prožívá na americkém trhu úspěšné období, v roce 2004 zvýšilo ve srovnání s rokem 2003 tržby o 47 procent a v prvních měsících roku 2005 zaznamenalo nárůst o 17, takže není divu, že se studie kompaktního SUV Concept-X2 představila právě na americké půdě, na autoshow v New Yorku. Tisková zpráva Suzuki bohužel neobsahuje mnoho faktických informace, takže se můžeme pouze domnívat, zda se jedná o předzvěst nového SUV, na němž Suzuki pracuje společně s Fiatem.

Poznámka: Fiat slíbil představit nové SUV u příležitost konání ZOH v Turíně příští rok, novinka se má dokonce stát oficiálním vozem olympiády.

Suzuki Concept-X2 reprezentuje novou filosofii automobilky nazvanou „Way of Life“. Ta v budoucnu ovlivní všechny vozy značky a přinese kromě dynamičtějšího designu, větší komfort a obecně lepší přizpůsobení se potřebám zákazníkům. Concept-X2 stojí na novém podvozku se stálým pohonem 4x4. Čtyři různé módy (high-range, high-range lock, low-range lock a neutral) zajišťují průchodnost všemi druhy terénu. Točivý moment zážehové šestiválce se na kola přenáší skrze pětistupňovou automatickou převodovku.

V interiéru s pohlednou palubní deskou nechybí nic z obvyklé výbavy. Je tu klimatizace, autorádio s CD přehrávačem, kompletní elektrická výbava, černá kůže, jen navigační systém někde zabloudil. Bezpečnostní výbava je s šesti airbagy, ABS s EBD, ESP a TCS kompletní.

Libor Zezulka
Diskuze (8)