Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní novinka od Tatry: Podívejte se na osmikolku se všemi řiditelnými koly!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
Kopřivnická automobilka opět dokazuje, že je připravena nabídnout i taková konstrukční řešení, která konkurence neumí a ani nemůže předložit.

Důkazem pro toto tvrzení může být zakázka v podobě podvozku Tatra Phoenix Euro 6 pro švýcarského zákazníka, společnost HODEL, disponujícího kombinací mechanického a hydraulicko-elektronického systému řízení kol všech čtyř náprav.

Díky tomu splňuje vozidlo dokonale požadavek zákazníka ohledně schopnosti řízení všech kol. Ba co více řízení kol zadní či zadních náprav závisle na řízení kol náprav předních či dokonce nezávisle na nich.

Výsledkem je několik módů řízení vozidla, které dovolují mimo jiného také tzv. krabí chod, tedy jízdu šikmo vpřed či vzad doleva nebo doprava při stejném úhlu natočení kol všech čtyř náprav.

Podvozek T 158-8P6R41.27ZA 8x8.1R s rozvorem 2150 mm + 2660 mm + 1500 mm s mechanickým systémem řízení TatraTON prvních dvou a elektro-hydraulickým systémem Mobile Electronic posledních dvou náprav je opravdový speciál, i když drtivou většinu konstrukčních skupin, podskupin i jednotlivých dílů sdílí se standardní produkcí.

Tatra Phoenix Euro 6 „Krab“ je vozidlo splňující všechny moderní legislativní nároky a reagující na zákaznický požadavek týkající se systému řízení. Z legislativních a bezpečnostních důvodů jsou režimy řízení rozděleny do dvou skupin: On-Road a Off-Road.

Režim On-Road je výchozí jízdní režim, ve kterém se vozidlo nachází vždy po každém nastartování. Je určen k provozu na běžných pozemních komunikacích.

V tomto režimu je řízení třetí nápravy zamčeno v poloze pro přímou jízdu. Kola čtvrté nápravy jsou řízena v závislosti na natočení přední nápravy od okamžiku, kdy vozidlo dosáhne rychlosti 30 km/h. Ovšem při překročení rychlosti 50 km/h je náprava automaticky vycentrovaná a její řízení je uzamčeno.

Do režimu Off-Road spadají zbylé tři speciální jízdní módy. Ty jsou určeny pro provoz mimo veřejné komunikace a jsou rovněž omezeny povolenou maximální rychlostí.

Režim All-Wheel Steering neboli řízení kol všech náprav, spočívá v možnosti natáčení kol třetí a čtvrté nápravy v závislosti na poloze předních kol. Cílem je dosažení minimálního poloměru zatáčení.

Režim Crab Steering spočívá ve schopnosti natočení kol třetí a čtvrté nápravy v rozmezí nula až 21 stupňů ve stejném směru jako kola předních náprav.

Posledním speciálním režimem řízení je tzv. Manual Steering, dovolující řízení kol třetí a čtvrté nápravy zcela nezávisle na poloze předních kol. Řidič tak může po nastavení kol třetí a čtvrté nápravy do libovolného směru korigovat směr jízdy vozu volantem.

Protože u zadních náprav jde o hydraulický systém řízení ovládaný elektronicky je v kabině vozu, na středovém tunelu, vedle řadicí páky umístěn tzv. ovládací terminál systému řízení Mobile Electronic.

Osm funkčních tlačítek slouží k volbě režimu řízení a posléze také k vlastnímu ovládání natočení kol třetí a čtvrté nápravy. Nad tlačítky je displej, na němž se zobrazuje aktivace jednotlivých tlačítek.

Po nastartování vozu musí v rámci vysoké míry bezpečnosti provozu proběhnout test celého systému, trvající cca 15 sekund, po tuto dobu vozidlo stojí na místě. Volbu režimu řízení vozidla lze provádět při stojící voze či při rychlosti od 5 km/h.

Po každém manévrování v režimu Off-Road by měl řidič vozu přepnout řízení do On-Road a provést tzv. synchronizaci systému. Teprve poté může vyrazit na veřejné silnice. Systém je schopen v rámci vlastního testovacího a synchronizačního módu vyhodnotit chybový stav, vypsat chybový kód na displej a varovat řidiče akustickým signálem.

Zatímco On-Road řízení zajišťuje relativně běžné jízdní schopnosti čtyřnápravového těžkého nákladního vozu na silnici, které jsou součásti řidičovy běžné představivosti, Off-Road poskytuje možnosti zcela mimořádné.

Manévrování bokem k nakládací rampě či jiné hraně, otočení vozu s minimálním poloměrem otáčení či vymanévrování z kritické situace v těžkém terénu výjezdem z hlubokých kolejí či směrem ze svahu nebo do svahu, který je pro vozy se standardním řízením zcela nemožný.

Vzhledem k tomu, že vozidlo po dostavbě na mobilní jeřáb bude sloužit u švýcarského zákazníka, předpokládá se jeho využití v kopcovitých či dokonce horských oblastech.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
Avatar - praděda7
23. 9. 2017 20:50
Re: Bravo Tatra
Zdroj?
23. 9. 2017 20:37
Re: Bravo Tatra
Buď v klidu. Většina exportu je vývoz do Indie a jiných rozvojových zemí. A to, že se Švýcaři s tímto zadáním obrátili zrovna na Tatru, svědčí o jejich nesporných kvalitách a know-how.
Avatar - praděda7
23. 9. 2017 13:34
Re: Bravo Tatra
Je lehké mít ekonomické výsledky, když ti lobbisté a korupčníci přihrávají zakázky z ministerstva obrany... ;-)
23. 9. 2017 12:45
Re: Bravo Tatra
Možná , že ano. Pro mě ekonomické výsledky jsou jasným signálem.
Za Abramse - jeden velký průšvih a skoro kolaps
Z Strnada - rozvoj, zvyšování objemu výroby a nová konstrukční řešení
Ne všechno a všichni co pocházi z Emeriky jsou "cool" a "in"
Avatar - praděda7
23. 9. 2017 10:47
Re: Bravo Tatra
Tak tak. Je lepší mít českého tuneláře a šmejda.... :-)