Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla slaví, zaznamenala nejproduktivnější čtvrtletí v historii

Stanislav Kolman
Diskuze (52)
Americký výrobce elektromobilů odhalil výrobní čísla za první tři měsíce letošního roku. Jsou nejlepší za celou historii značky.

Automobilka Tesla je v posledních měsících pod drobnohledem investorů i veřejnosti, spekuluje se o kvalitě jejich produktů, ale i finanční situaci. Šéf společnosti Elon Musk bere celou situaci s nadhledem, 1. dubna dokonce na sociální síti Twitter vtipkoval, že jeho firma zbankrotovala. Jeho sledující mu to dali okamžitě sežrat. Prý by neměl vtipkovat o situaci, která skutečně hrozí.

Americký výrobce elektromobilů však nyní zveřejnil čísla za první čtvrtletí letošního roku a ať je to s kvalitou a finančními potížemi jakkoliv, jedno je jisté: Tesla zaznamenala nejproduktivnější čtvrtletí za celou svou historii.

Za první tři měsíce letošního roku vyprodukovala 34.494 vozidel. Rovných 9766 aut jsou Modely 3, zbylých 24 728 kusů je rozděleno mezi Model S a Model X. Společnost dále uvádí, že zaznamenala nejrychlejší růst automobilové společnosti v moderní době.

Hlavním tématem je samozřejmě produkce nejlevnějšího Modelu 3. Ta ve srovnání s předchozím čtvrtletím vzrostla čtyřnásobně a lepší se každým týdnem. Tesla říká, že konečně vyřešila výrobní a dodavatelské patálie, včetně několika krátkých odstávek.

V minulém týdnu vyrobila společnost prvně více než 2000 kusů Modelu 3. Očekává se že, se jí to v týdnu dalším podaří zopakovat, až model pozvolna překoná i Model S a Model X. Po vyřešení všech posledních detailů Musk věří, že Tesla zvládne produkovat zhruba 5000 kusů „trojek“ denně. Takového čísla bychom se mohli dočkat do tří měsíců.

Stanislav Kolman
Diskuze (52)
9. 4. 2018 19:15
Re: Pokud se nepletu ...
Kde se prodá za 1 rok 300 tisíc Nissanu Leaf? Toto množství se prodalo zhruba za celou dobu, co je na trhu. Ročně se ho prodá zhruba 50 tisíc.
Avatar - jozephko
8. 4. 2018 06:48
Elon Musk je borec...
E.Muskovi sa môžu smiať len hlupáci, ktorí nič živote sami nedokázali. Počiatočné problémy pri začiatku veľkosériovej výroby úplne nového modelu sa dali očakávať - bolo by zvláštne, keby neboli.
Musk je ale manažérsky génius - okrem Tesly dokáže manažovať aj ďalšie obrovské projekty, ako sú veľmi úspešné rakety Falcon, Gigafactory, výroba slnečných kolektorov. A ešte mu zostáva čas na nové myšlienky - ako je kolonizácia Marsu, doprava prostredníctvom tunelov - a aj na vtipkovanie.
Vynikajúci manažér by mal problém s jedným projektom, Musk ich simultánne robí niekoľko. Klobúk dolu.
A najväčší blbčekovia sú tí, ktorí o Tesle stále hovoria ako o podvode v štýle lietadlo. Tí nerozumejú absolútne ničomu, ale chytrí sú jak rádio...
Avatar - Hammunasakra
7. 4. 2018 21:05
Re: Ony prodeje letos v USA stoupaj všem
Celkově měli březen meziročně +6,4%
Avatar - Barrichello
7. 4. 2018 20:39
Ony prodeje letos v USA stoupaj všem
teda Fordu moc ne, ale GM, FCA a japoncům a korejcům docela jo
7. 4. 2018 17:45
Re: Pouhá propaganda
Pokud jsem dobře informován, tak problém ve výrobě je dán vysokým stupněm robotizace neboli vysokou kapitálovou intenzitou (ekonomicky řečeno). V kapacitě to nebude, ale produkci brzdí nutnost korekcí a ruční dovýroba.