Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla už plánuje menší SUV Model Y

Michal Fokt
Diskuze (14)
Elektrický crossover menší, než Model X bude dalším modelem v nabídce značky Tesla. Už "za pár let".

Tesla teď intenzivně připravuje spuštění výroby midsize sedanu Model 3, jenž by se měl stát zlomovým produktem v portfoliu značky a zajistit jak dramatický nárůst prodejů, tak kýžený zisk. Ale už se připravuje něco další, proti čemu může být sedan jen příjemným doplňkem nabídky. Ano tušíte správně - SUV.

Na platformě Modelu 3 vznikne odvozený midsize crossover Model Y, zacílený na BMW X5 a Audi Q5, respektive jejich elektrifikované deriváty, stejným způsobem, jako Model S posloužil jako dárce orgánů pro SUV Model X. Vzhledem k současnému boomu aut s tímto typem karoserie lze očekávat, že se záhy po uvedení na trh stane nejprodávanějším vozem značky.

A kdy k tomu dojde? Elon Musk říká, že "za pár let", což může představovat horizont tří, čtyř let. S ohledem na to, že Tesla chce počínaje koncem roku 2018 prodávat půl milionu aut a není úplně reálné, že by se to mohlo podařit pouze s jedním masovým modelem, lze očekávat, že to bude spíš dříve, než později.

Video se připravuje ...

Michal Fokt
Diskuze (14)
12. 4. 2017 09:30
Re: bublina
treba podpora vyrobce alternativniho pohonu? nebo ta moznost ze by se me model 3 libil a koupil si ho, nekoupim ho proto, protoze se me me proste nelibi vizualne interier, tedy misto kde posadka auta travi vice nez 99% casu

Elon jiz na zacatku registraci rekl, ze ta predobjednavka jsou finance ktere se pouziji na vyvoja rozjeti vyroby, vpodstate tim tema registracema Tesla ziskala volnych 300 milionu dolaru ktere mohla investovat ;-) podobne finance se jinak pro podobne projekty pujcuji, a tedy se z nich musi platit urok, tady zadny urok nezaplati, ja na tom neprodelam, na uctu by me tech 1000 eur "nic" nevydelalo

mimo jine jsem tim podporil i svou investici do Tesly
12. 4. 2017 09:29
Re: bublina
Netuším kvôli čomu mám negatívne hodnotenie. Normálne sa pýtam. Vyjadruješ tým podporu Tesle alebo aký iný zmysel to ma?

Podľa mna nie je nič horšie pre firmu ako keď si veľmi veľa ľudí niečo predobjedna ale nechce kúpiť.

Ako ma potom firma plánovať výrobu?
Avatar - Zetti
12. 4. 2017 07:11
Re: bublina
Melete z cesty, nic nekonci, naopak zacina. Statni podpora kalifornskeho uradu pro ovzdusi se jmenuje ZEV kredity. Tak si o tom neco najdete treba tady [odkaz] .
11. 4. 2017 20:26
A co zadní dveře?
Bude mít tohle elektrické SUV zadní dveře stejně špatně vyřešené? Tj, že nebude možnost dát si na střechu rakev na lyže, držák na kola atd?

Zas to bude vypadat jako traktor s bránami >:D :

[odkaz]
11. 4. 2017 18:57
Re: bublina
Muze se chlubit v diskusi