Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Test 100 000 km: Mercedes GLK 220 CDI 4Matic - Ach to čerpadlo!

Auto Tip Klassik
Diskuze (56)
Mercedes-Benz GLK absolvoval bez problémů téměř celých sto tisíc kilometrů. V samotném závěru dlouhodobého testu však selhala vodní pumpa, která celé vystoupení automobilu zhatila.

Když se na přístrojovém štítu rozsvítila žlutá výstražná kontrolka a na displeji zobrazilo varovné hlášení „Doplňte chladicí kapalinu“, okamžitě bylo jasné, že hrozí fatální poškození motoru. Jenže kapalina se dolévala před necelými 500 kilometry, tak v čem tedy je chyba?

Až závěrečná kompletní demontáž odhalila vadné vodní čerpadlo, jehož výměna za nové by mimo záruční podmínky stála přibližně 13 700 korun. Díky garanci se tedy ušetřilo za opravu, vůz však v redakci Auto Bildu neuhlídali od přídělu osmi trestných bodů. Přitom do posledních kilometrů stotisícového testu jezdil Mercedes-Benz GLK úplně bez poruchy, a to se na něm střídalo více než šedesát řidičů a nijak ho nešetřili.

Mercedes-Benz GLK patří mezi nejlepší kompaktní SUV na trhu. Nebýt vadného vodního čerpadla, měla by výsledná známka hodnotu 1+ a to by stuttgartské SUV vyneslo na úplně první příčku, kterou momentálně okupuje BMW 130i. Podrobnosti, proč se tak ale nestalo a na jakém místě nakonec automobil skončil, se dozvíte v Auto Tipu.

Kompletní text, včetně všech tabulek a závěrečného hodnocení si přečtete v aktuálním Auto Tipu č. 19/13, který je právě k dostání na stáncích.

Auto Tip Klassik
Diskuze (56)
23. 9. 2013 07:39
Re: Premiove auto, premiova porucha...
definuj etalon.
19. 9. 2013 22:42
Re: AutoTip
takto velkou část lidí naštvou a začne jim koncern vadit i když předtím ji to byla putna
19. 9. 2013 21:19
Re: Premiove auto, premiova porucha...
trochu sudnosti pri vypysovani, pri tychto testoch sa sypaly ine "etalony", nikde nie je napisane, ze by na MB odchadzala vodna pumpa pravidelne
Avatar - R32
19. 9. 2013 20:31
Re: AutoTip
>:D no jo, máš recht, všetky testy končia aj tak výhrou Škody alebo VW... Najviac ma štve keď čítam článok napr. o Suzuki a v každej desiatej vete je nejaké "nenápadko" porovnanie so Škodou... 8-s Nemám nič proti koncernu no čoho je veľa toho je veľa. :no:
Avatar - grifith
19. 9. 2013 20:00
Re: Ovšem...
ty jsi opravdu kosmonaut... 8-s :no: