Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota investuje stovky milionů do šestiválců

Michal Fokt
Diskuze (25)
Mysleli jste si, že to už mají šestiválce spočítané a až na pár výjimek je nahradí přeplňované čtyřválce? V tom případě vás asi překvapí, že Toyota pumpuje stovky milionů korun do výroby motorů V6.

Downsizing se teď šíří světem jako mor. Ne, rozhodně to není jen problém Evropy. Zde je sice boom největší, ale zejména ty značky, které mají silné zastoupení zde i v jiných regionech světa celkem logicky přenáší tento trend nahrazování objemů a válců turbodmychadlem i do ostatních částí světa, které se k němu zatím s takovým nadšením nestaví. Vezměte si třeba takový Ford... Jsou ovšem i značky, které nad šestiválci ani zdaleka hůl nelámou, třeba... Toyota.

Ano, překvapivě právě Toyota, která je spolu s Hondou známá zejména tím, že v minulosti velkoobjemovým motorům konkurovala právě malými ostrými čtyřválci. Japonská automobilka má v plánu utratit 200 milionů dolarů, tedy asi 150 milionů euro jen do výrobních kapacit pro motory V6. za tyto peníze budou modernizovány v Americe tři motorárny, vyrábějící celohliníkové V6, určené mimo jiné i do populárního full-size sedanu Camry a do crossoveru Venza.

Nejvíce, přibližně 110 milionů dolarů půjde do motorárny v alabamském Huntsville, zkrátka ale nepřijdou ani závody v Troy (Missouri) a Jackson v Tennessee. V Huntsville bude zaměstnáno až 1150 lidí, jejichž cílem bude ročně vyrábět 750 tisíc motorů, z nichž nejvíce bude právě hliníkových V6. V Alabamě se vyrábí ovšem i čtyřválce a motory V8.

Michal Fokt
Diskuze (25)
Avatar - Hammunasakra
22. 6. 2013 11:28
Re: Stovky milionů euro?
Jste SKVĚLÝ (ultra)"demagog" :yes: :yes: :yes: :-) >:D
Zkuste si tu diskuzi přečíst ještě jednou (a nezapomínejte že je DOHLEDATELNÁ - narozdíl od mého "jakopříspěvku" o kterém stále (a stále a stále) mluvíte, ale nikdy ho nikdo neviděl a od první chvíle ho NEjste schopen najít "ukázat" ani vy - což vám ovšem "nebrání" o něm stále mluvit, že? ;-)
Zatímco nic jako "vyřvávat že je to kravina" dohledat NELZE (je to zcela slušný příspěvek JEN upozorňující, že 2 různé motory BMW zřejmě nebudou značeny STEJNĚ "60i" - neb to je označení pro V12 6.0 a ne pro V8 4.4). Naopak dohledat LZE slova o "méně chápavé, blonďaté, šišlavé paní s vyndávacíma zubama" - tolik k těm "psychopatům" ;-)
PS: Kdyby se vám to jednou čistě náhodou "poštěstilo", tak nad ROZDÍLem mezi modelem výrobce automobilů BMW a (nikoli TUNERem jak mnozí chybně uvádějí, ale též) výrobce automobilů Alpina (byť vizuálně podobnými) budete docela MRKAT (na drát :-)
22. 6. 2013 08:29
Re: Stovky milionů euro?
V článku se psalo, že 760 xdrive M-performance bude osmiválec 4,4. Prostě označení, které u modelů X5 a X6 mají pro M nazvali nějak jinak.
Pak jsi přiletěla ty a začala jsi vyřvávat, že je to kravina, že 760i bylo vždycky pro dvanáctiválec, že není možné, aby měl osmiválec stejné označení.
Nejlepší je, že jsi reagovala na mně, který jsem napsal, že to tak bude "asi". Předtím to napsal někdo jiný, ale to ti byllo jedno. Tobě se leskly voči a cítila jsi příležitost, mi to dát sežrat. A k tomu jsi ještě našla, že jsem místo pomlčky udělal mezeru a spletl jsem malé a velké písmenko. Zničující odhalení.
Ty jsi prostě psychopatka a ještě úplně v koncích. Chytáš se stébla abys mně potupila svými "znalostmi" typu Alpina je daleko lepší než bavorák, Buřtík jednou uvažoval, že si Alpinu koupí a od té doby tomu doma rozumíme nejlíp. Všichni kolem
už se váleli po zemi v křečích. Dalo by se říct, že jsi tady za obecního šaška, kdyby to ve skutečnosti polovině lidí nelezlo na nervy, včetně toho tvého pubertálního pravopisu.
Prostě, tebe by měli zavřít do klece a zahodit klíče.
A to je můj poslední příspěvek pro tebe, dám si tě na hate list a mám od tebe pokoj,
protože udat tě za stalking by znamenalo se s tebou potkat ještě u soudu, a to by na mně mohlo zanechat ještě trvalejší následky.
Avatar - Hammunasakra
22. 6. 2013 04:02
Re: Stovky milionů euro?
NEbalancujte (zrovna) na xDrive (píšete to STÁLE špatně - byť teď "jinak špatně" ;-) ). Špatně jste měl VŠE (včetně to xDrive :-)
PS: To jste si (zcela) POPLETL - vy dlužíte omluvu mně! Za co vám řekla redakce i (spolu)diskutující ;-)
PPS: Chápu - nadávky v "soukromí" jsou lepší než "takhle veřejně" - že byste (přece jen) měl nějaké "svědomí" nebo něco takového? :-)
22. 6. 2013 03:32
Re: Stovky milionů euro?
Ja po tobe zadnou omluvu nechci. Mám te u pr.dele. To se jenom ty porad
zoufale snažíš a vezmes zavdek i takovou hovadinou jako ze jsem napsal
špatně xdrive. Nebo ze jsem vynechal mezeru. Ani mi nevadí ze mi nadavas
po soukromých zprávách a pak zalujes v diskuzích, ze ja nadávám tobe.
Nejdriv vyhrozujes, ze tady koncis, ze to je tvůj poslední příspěvek a za tři
dny jsi zpátky a reagujes na moje příspěvky ve snaze mne shodit.
Mne to je fakt úplne buřt. Nemusíš se mi omlouvat není za co. Ja vím, ze
svoje hysterické výstupy nemůžeš. Ani ja se ti nebudu omlouvat. Kdyz tak
se můžeš omluvit ostatním ze pretahujes ty svoje výstupy z diskuze do diskuze,
jenom abys měla jistotu, ze si toho někdo všimne.
Jestli mas nejaký problém nápis mi zprávu a nevotravuj s tím ostatní. Ja myslím,
že to nikoho nezajímá.
22. 6. 2013 02:55
Re: Stovky milionů euro?
To víš ze jo:)