Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota vyhlásila vítěze 7. ročníku výtvarné soutěže Auto snů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Společnost Toyota Motor Corporation slavnostně vyhlásila vítěze 7. ročníku výtvarné soutěže Auto snů pořádané v centru Mega Web, prostorách TMC pro prezentaci nových modelů Toyota na pobřeží tokijského ostrova Odaiba.

Vynikajícím výsledkem skončilo slavnostní vyhlášení pro českého finalistu Marka Tučka (14let), který za doprovodu rodičů převzal v Japonsku významné ocenění „Best Finalist“ za výtvarnou práci nazvanou „Auto snů – Nejen na Zemi“. V rámci pětidenního společenského programu, který připravila společnost Toyota Motor Corporation (TMC) pro pozvané výtvarníky, se mohl jediný český zástupce této finálové soutěže seznámit s významnými kulturními památkami a tradicemi Japonska.

Krátce po převzetí významného ocenění zhodnotil Marek Tuček své pocity jako čerstvý držitel ceny „Best Finalist“: „Jsem moc rád, že jsem se letos účastnil národního kola soutěže Toyota Dream Car Art Contest a velmi mě potěšilo, že jsem se za Českou republiku probojoval také do nejužšího finále celosvětového kola soutěže, konaném v Japonsku. Na svém výtvarném díle jsem pracoval celý měsíc v rámci hodin výtvarné výchovy na ZŠ Červené domky v Hodoníně. Ve svém obrázku, který jsem nazval „Not Only on Earth“ jsem se zaměřil na výtvarné vyjádření expanze automobilů budoucnosti značky Toyota (technologie solar-hybrid) na jinou planetu, kde tato auta budou obdivovat i mimozemšťané. V Japonsku jsem nasbíral nové zkušenosti a postřehy z oblasti preference výtvarných prvků očima hodnotící poroty, jako je barva, ornament a smysl pro vyjádření detailu“.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnilo celkem 30 dětí se svými rodiči z 24 různých zemí a regionů. Během akce byly předány ceny za první tři místa (zlatá, stříbrná a bronzová), ceny pro nejlepší finalisty, stejně tak jako speciální ocenění. Třicítka vítězných prací byla vystavena od 17. července v prostorách Mega Web, kde pro ně mohli návštěvníci hlasovat. Práce s největším počtem hlasů od návštěvníků získala cenu centra Mega Web, která byla na slavnostním vyhlášení rovněž udělena. Dílo, které získalo cenu prezidenta Toyody (osobně vybral prezident společnosti TMC Akio Toyoda), bylo přepracováno do podoby prostorového modelu a následně rovněž vystaveno.

Na konci slavnostního vyhlášení pak účastníci společně vytvořili květinový koberec ve stylu Infiorata za použití motivu sestávajícího z trojice prací oceněných zlatem. Koberec bude vystaven v centru Mega Web do 29. srpna. Vystaven bude i prostorový model vytvořený z práce oceněné prezidentem AkioToyodou, a to od 2. listopadu až do poloviny prosince. Fotografie a videa ze slavnostního vyhlášení vítězů budou k dispozici na globálních webových stránkách Toyoty od poloviny září.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)