Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ukrajinský ministr spravedlnosti prý jezdí v kradeném autě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Ministrův Mercedes-Benz GL je v seznamu policejně hledaných vozidel.

Ukrajinský ministr spravedlnosti Oleksandr Lavrynovyč jezdí po Kyjevě v ukradeném automobilu, který je v Německu pohřešován od ledna loňského roku. Se skandálním odhalením dnes ukrajinské novináře seznámil poslanec Valerij Konovaljuk, který je Lavrynovyčovým spolustraníkem z vládní Strany regionů. Policejní zpráva podezření potvrdila.

Konovaljuk prohlásil, že ministrův luxusní služební automobil Mercedes GL 420 byl ukraden v německém Stuttgartu a ilegálně převezen na Ukrajinu. V západoukrajinském Užhorodu byl zřejmě nezákonný převoz odhalen.

Tamní soud ale auto do Německa nevrátil, nýbrž rozhodl, že Mercedes propadá státu. Letos v dubnu byl automobil zaregistrován na dopravním inspektorátu. "Ministr spravedlnosti nemůže nevědět, že jezdí v kradeném autě," prohlásil poslanec.

Konovaljukovu verzi případu podle agentury Unian dokládá protokol ukrajinské úřadovny Interpolu, podle něhož je Lavrynovyčův Mercedes v seznamu policejně hledaných vozidel.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
12. 2. 2012 15:06
MB je TOP
Mercedes je holt nej! většina představitelů států světa s nima jezdí...
8. 12. 2011 06:54
Re: Kdyby se o to v ČR
Nahoďte konkrétní jména a vozy, ať se poučíme.
Zatím mám spíš pocit, že plácáte.
Avatar - MAP2009
7. 12. 2011 18:47
Kdyby se o to v ČR
někdo zajímal, tak by se lidi divili kolik celebrit a podnikatelů jezdí vědomě v kradeném autě....bohužel to nikoho nezajímá. V EU jsme jedni z posledních kde se z papíry dá dělat v podstatě cokoliv... Smutné.
7. 12. 2011 18:01
Re: UA
Třeba na Ukrajině ty kecy o tom, že se musí šetřit i doma, konečně vzali vážně... >:-[]
Mně ten článek taky přijde, že si sám odporuje - buď to auto je kradené a nebo opravdu rozhodnutím soudu (i když si nedovedu představit způsob, jakým to légalně kupovat) propadlo státu / novému majíteli a potom je právně čisté...
Avatar - S8
7. 12. 2011 17:39
Spravedlnost musi byt...
...no, ja myslim, ze je spravedlivy, aby ministr spravedlnosti jezdil ve slusnym aute, no a kdyz je Ukrajina chuda, muze se chovat spravedlive jako Janosik - bohatym (Nemcum) brat a chudym (Ukrajincum) davat. No a spravedlive zacnou od vlady..... >:D