Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Itálii pracují na filmu o zakladateli automobilky Lamborghini

David Bureš
Diskuze (0)
Nejen Enzo Ferrari bude mít svůj film. Snímek o Ferrucciovi Lamborghinim vstoupí do kin v roce 2017.

V dubnu to bude přesně 100 let od narození slavného italského podnikatele Ferruccia Lamborghiniho, který je známý hlavně díky stejnojmenné automobilce. Na počest tohoto muže bude natočen film, který převypráví jeho životní příběh.

Film vznikne na motivy knihy Ferruccio Lamborghini: Oficiální příběh, který napsal Ferrucciův syn Tonino. Práva na filmové zpracování tohoto díla zakoupila italská produkční společnost AMBI Group, která mimo jiné pracuje na remaku úspěšného snímku Memento z dílny Christophera Nolana.

Natáčení snímku zatím pojmenovaného Lamborghini: Legenda, začne během letošního léta, do samotných kin vstoupí v průběhu roku 2017. Obsazení jednotlivých rolí zatím nebylo oznámeno, představitelé AMBI Group ale slibují zastoupení mezinárodních filmových hvězd. Scénář k filmu pak napíše Robert Moresco, který získal Oscara za scénář ke snímku Crash.

V tuto chvíli není jasné, jaké všechny kapitoly života Ferruccia Lamborghiniho se ve filmu objeví. Slavná hádka s Enzem Ferrarim o nízké kvalitě maranellských aut, která předcházela založení automobilky Lamborghini, ale patrně nebude chybět.

Lamborghini se narodil 28. dubna 1916 do rodiny italských zemědělců. Své impérium začal budovat po druhé světové válce, kdy vojenská vozidla přeměňoval v zemědělskou techniku, které byl v poválečné Itálii velký nedostatek.

Později Lamborghini začal vyrábět vlastní traktory, jedna z jeho firem se zabývala i produkcí klimatizací. V roce 1963 si pak splnil svůj dávný sen o výrobě nejlepšího sportovního auta na světě, když založil automobilku Lamborghini. Pod jeho vedením zažila úspěšnou éru, nově založená firma začala rychle konkurovat zavedenému Ferrari. Naopak po odchodu zakladatele do důchodu začala strádat a dokonce byla nucena vyhlásit bankrot. Sám Ferruccio zemřel 20. února 1993, kdy v 76 letech podlehl infarktu.

„Není to jen historie aut a motorů Lamborghini, ale příběh pozoruhodné kariéry a fascinujícího života,“ tvrdí o připravovaném snímku Monika Bacardiová, zakladatelka AMBI Group.

Sama automobilka letošní stoleté výročí od narození svého zakladatele oslaví speciálním vozem nazvaným Centenario LP 770-4. Jeho základem bude model Aventador, křivky ale mají být zcela jiné. Podle slibů představitelů značky se máme těšit na krásný automobil, který bude v lecčems odlišný proti současné produkci ze Sant‘ Agaty.

Ferruccio Lamborghini mimochodem není jediným zakladatelem automobilky, který se v dohledné době dočká životopisného filmu. Paramount Pictures začne v létě natáčet film o Enzu Ferrarim, v němž si roli zakladatele maranellského výrobce zahraje Christian Bale, známý třeba z filmů o Batmanovi.

David Bureš
Diskuze (0)