Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Alfa Romeo 8C Competizione se hlásí ke svým předkům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Automobilka Alfa Romeo ve svém propagačním snímku na model 8C Competizione, předvádí pod rentgenem jeho techniku a připomíná slavné předky, jakými jsou modely 8C 2300 z třicátých let nebo Tipo 33 Stradale.

Alfa Romeo 8C se poprvé představila jako koncept na frankfurtském autosalonu v roce 2003. Od té doby fanoušci značky doufali, že se nádherné dvoumístné kupé s podélně uloženým osmiválcem a pohonem zadních kol dostane do výroby. Dočkali se a na loňském pařížském autosalonu se představilo sériové provedení.

K pohonu kupé 8C Competizione by měl sloužit vidlicový osmiválec o objemu 4591 cm³, který bude poskytovat výkon 330 kW (450 k) při 7000 ot./min a točivý moment 470 Nm při 4750 ot./min a nejvyšší otáčky motoru se zřejmě vyšplhají až na 7500 ot./min. Robotizovaná převodovka, podobná té z Maserati a Ferrari, bude pracovat v režimech Manual-Regular, Manual-Sporty, Automatic-Regular, Automatic-Sporty a Icemode.

První Alfy Romeo 8C Competizione budou zákazníkům dodány na počátku příštího roku, většina zákazníků, ale bude uspokojena až během léta a podzimu 2008. Výrobce slíbil vyrobit jen omezenou pětisetkusovou sérii.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/OEIlKactAk8" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)