Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW testuje nové 4 Gran Coupe

Diskuze (2)
Po Nordschleife se prohání další prototyp maskovaného BMW. Chystané „čtyřdveřové kupé“ doplní tradiční řadu 3.

BMW se chystá rozdělit dosavadní řadu 3 do dvou linií – běžným modelům ponechá označení řada 3, ty výjimečnější přejmenuje na řadu 4. Spektrum karosářských verzí postupně dosáhne stejného rozsahu jako o stupínek výš stojící řady 5 a 6.

Souputníkem klasického trojkového sedanu se proto stane nová varianta 4 Gran Coupe. Po vzoru letos uvedeného BMW 6 Gran Coupe bude delší, dražší a vevnitř méně prostorné než výchozí model. Zkrátka méně praktická varianta pro ty, kdo se chtějí za nemalý příplatek odlišit. Navíc tím BMW po čtyřech letech konečně vytvoří konkurenta pro Audi A5 Sportback.

Dále se do řady 4 zařadí tradiční karoserie kupé a kabriolet, nástupcem ikonické M3 Coupe se stane nově označený model M4. Řadu 3 zase rozšíří zvýšený liftback Gran Turismo, který si můžete prohlédnout na druhém přiloženém videu z loňského roku.

Diskuze (2)
Avatar - autak
27. 1. 2013 21:17
Re: Skôr by som to videl na GT ako na Gran Coupé
Myslím si, že to je BMW 4 Gran Coupe.Máš pravdu vypadá to jako GT, ale bude to mít asi jeden háček.Osobně si myslím, že 4 nebude jako 6 a zadni dvere se budou otevírat jako u Octavie nebo u konkurenční A5 Sportback.Pokud to ovšem tak bude tak kritika ode mě jasná.Podle mě je to hnus to vyklápění se sklem prostě fuj a doufám, že se pletu.
Avatar - jozephko
22. 12. 2012 21:21
Skôr by som to videl na GT ako na Gran Coupé
Na Gran Coupé sa to nepodobá ani náhodou. Je to klasický liftback v štýle GT. Na jednom zábere je krásne vidieť otvorený zadok a la Octavia. Takže je to BMW 3 GT,