Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus ST se začíná odhalovat (video)

Diskuze (13)
Rok po představení konceptu dorazí do Frankfurtu sériový Focus ST – nejsilnější hatchback od Fordu, tentokrát vyráběný výhradně s pětidveřovou karoserií.

Ford zveřejnil první video nové generace Focusu ST. Zatím se můžeme podívat na maskovaný prototyp nového hot-hatche, dozvídáme se ale také několik zajímavých informací.

Třetí generace Focusu ST bude prvním sportovním Fordem, který je vyvíjen jako globální model. I v nejostřejší specifikaci tedy automobilka sleduje trend jednotných modelů pro všechny trhy. V představování novinky by navíc měla hrát výraznou roli nová sociální média.

Verze určená pro Evropu se bude vyrábět v německém Kolíně a představí se za necelé dva týdny na autosalonu ve Frankfurtu.

Roli pohonné jednotky se ujme čtyřválec 2,0 SCTi EcoBoost s turbodmychadlem a přímým vstřikováním. Ten se momentálně vyrábí ve verzích 149 kW (203 k) a 176 kW (240 k). Verze ST se dočká ještě vyššího výkonu, už dříve Ford avizoval, že Focus dosáhne mety 250 koní (184 kW). Minulá generace přitom z 2,5litrového pětiválce dávala 166 kW (225 k).

Jak ve videu prohlašuje Jost Capito, globální šéf Fordu pro výkonné vozy a motorsport, nový Focus ST vsadí na každodenní využitelnost. Má být rychlý, ale přitom použitelný v běžném provozu.

O celkové změkčení hot-hatchů od Fordu se ale obávat nemusíme. V roce 2014 (tedy zřejmě po faceliftu) by měl opět přijít Focus RS. Tentokrát se spolehne také na dvoulitrový čtyřválec, prolomení mety 300 koní (225 kW) ale máme přesto brát jako jistotu.

Diskuze (13)
Avatar - white label
5. 9. 2011 23:35
Re: Nesportovní vzhled
Přesně tak... :yes:
Avatar - woody-alien
5. 9. 2011 22:32
Re: Nesportovní vzhled
Já bych zas řekl, že Méně je někdy (v případě Fordu ovšem dost často) více a ačkoliv oči nepochybně mám, koule jsem nenalezl ani na jednom z modelů ST. ;-)

Každopádně je pro mě MK2 v téhle "srovnávačce" vítězem co do vzhlednosti.
Avatar - white label
5. 9. 2011 21:06
Re: Nesportovní vzhled
Místy má opravdu větší "koule", jenom škoda, že se mu někde tak roztekly... [odkaz]
>:-[]
Avatar - white label
5. 9. 2011 21:02
Re: Nesportovní vzhled
Na googlu jsem nenašel žádné fotky pistáciového ST, natož nějaké pěkné... ;-)
5. 9. 2011 13:42
Re: Nesportovní vzhled
:yes: