Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Rychlé kolečko s Renaultem Clio R.S. a Toyotou Yaris GRMN

Martin Machala
Diskuze (45)
Malé hot-hatche bývají celkem spolehlivou cestou za zábavou. V Mostě jsem se však bavil jenom v jednom.

Video se připravuje ...

Asi uhodnete, s jakým autem byla větší sranda. Jasně, s Toyotou Yaris GRMN. Ta na rozdíl od poněkud vyměklého Clia R.S. vsadila na výrazně sportovní charakter – mimořádně tvrdý podvozek doplňuje poctivý torsen, kompresorem přeplňovaná osmnáctistovka je nádherně točivá, převodovka výhradně manuální… Kromě vysoké a nepřirozené pozice za volantem vadí extrémní cenovka 850.000 Kč. I když, vzhledem k tomu, že je celá limitovaná edice vyprodaná, vás nesmyslně vysoké pořizovací náklady trápit nemusí.

Clio R.S. se (jak dobře víte) otočilo na patě a z jednoho z řidičsky nejúžasnějších hot-hatchů se proměnilo v cosi nemastného neslaného s dvouspojkovou převodovkou a pravda, velice silným motorem. Hlavně díky němu nakonec Clio R.S předvedlo v Mostě ještě docela slušný výkon.

Martin Machala
Diskuze (45)
Avatar - Ja Prvni 123
12. 5. 2018 22:17
Re: Pindání...
Jo, je to možný, že ta převodovka je tak špatná, že se s ní líp řadit nedá... to by pak byl průšvih.
Avatar - Ja Prvni 123
12. 5. 2018 22:15
Re: Pindání...
No - takhle nějak to mělo být napsaný... a byl by klid.

Proč teda pokus o srovnávací test... a pracná a nepřesvědčivé argumentace?
Avatar - Ja Prvni 123
12. 5. 2018 22:12
Re: No.. to jsou pindy...
Proč by nemohl?
Nechápu... to jako že vlastnictví Punta mě neopravňuje k tomu, vyjadřovat se k něčemu tak dokonalému, jako je Toyota?
A nepomůže mi ani, že mám ty Punta dvě? To už by mohlo dát skoro jako jedna Fábie, ne?
;-)

A moje řeči směřují primárně k tomu testu...
11. 5. 2018 18:33
Re: Pindání...
pokud chces neco jako auto/veterana kupovat na ukladani financu, tak musis pocitat i s inflaci, jinak je to jak jsem psal jen kasicka na to jak utratit penize a nejen nic nevydelat, ale jeste trosku prodelat tim ze do toho penize sipes

ja jiz zkusil 2 veterany a na obou vydelal, u tretiho jsem se nakonec nerozhoupal a prohloupi, na nem jsem mohl asi trhnout nejvic :'-(
11. 5. 2018 16:38
Re: Pindání...
Netusim co bude a nemam problem uznat, ze po Yarise nakoniec nestekne ani pes. Len predsa nema to image supersportu ani legendy ako BMW M3 CLS. Pravdu ukaze len cas.
Myslim si vsak, ze mu vyrazne pomoze mala seria a fakt, ze je tak velmi odlisne od ostatnych...

Ad motor z Lotusu - mas to zle. Toyota dodava blok a par dalsich komponentov, ich motory boli len tie atmosfericke a aj tie mali upravy. Tato kompresorova verzia je stavba Lotusu. Skus ukazat auto co ju pouziva ;-)

S Cliom tiez nesuhlasim, ale rad jedno kupim. Podmienka je Phase 2 (teda 250 konovy motor) a excelentny stav. 60k za neho nedam, ale realne som nevidel ani za 40k co cca stalo nove a taku cenu by som zvazoval. Ale samozrejme rad si pozriem odporucania, mozno neviem hladat. :-)