Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video z IAA 2011: To nejlepší z galavečeru koncernu VW (12.9.2011)

David Bureš
Diskuze (4)
Sestřih těch nejdůležitějších premiér koncernu VW Group na letošním IAA.

Koncernový večer konaný u příležitosti mezinárodního autosalonu ve Frankfurtu se stal místem řady světových premiér z dílny koncernu VW Group. Ty nejdůležitější momenty tohoto galavečeru jsou shrunuty v následujících videích.

Jak je z videí vidět, je to hlavně show. Na jejím konci se všechny exponáty objeví na pódiu a více než 1000 novinářů z celého světa si je může prohlédnout zblízka. Zástupci automobilek s oblibou říkají: „Nastal čas bouchání s dveřmi.“

Našince patrně nejvíce zaujme Škodou představený koncept MissionL, který už je blízko sériové produkci. Nový model zařazený mezi Fabii a příští Octavii bude uveden na trhy v Evropě, Rusku a Číně v roce 2012.

Volkswagen prezentoval hlavně nové miniauto Up!, ale také závodní Polo R WRC pro světový šampionát rallye. Na samotném IAA pak VW ukázalo rovnou šest variant modelu Up!, mezi kterými nechyběl pětidveřový Cross Up! a bugina Buggy Up!.

SEAT si pro koncernový galavečer připravil vlastní verzi Škody MissionL, koncept IBL. Dle vyjádření šéfa automobilky SEAT Jamese Muira není tato studie předobrazem sériového produktu, má však za úkol pokračovat v nastolené designové linii a prohloubit firemní vzhledovou DNA.

Audi na koncernovém večeru ukázalo koncept A2, kterým naznačuje svůj zájem o znovuzrození této řady. Zvláštností je fakt, že studie je kratší než již vyráběné Audi A1. Druhou ingolstadtskou novinkou se stalo modernizované Audi RS 5 Coupé, nadále používající atmosférický osmiválec 4,2 FSI.

Významnou novinkou byla nová generace Porsche 911 (991), která se v Česku začne prodávat letos v prosinci. Ano, VW už přijal Porsche mezi „své“ značky.

Lamborghini se pochlubilo další variantou desetiválcového Gallarda, tentokrát v edici LP570-4 Super Trofeo Stradale, Bugatti pak opět ukázalo „porcelánový“ Veyron Grand Sport L'Or Blanc.

Na koncernovém večeru nechybělo ani omlazené Bentley Continental GTC.

David Bureš
Diskuze (4)
15. 9. 2011 21:00
Re: Skoda vs. Seat
No protože to bude stejně drahé :-)
15. 9. 2011 15:17
vw
:yes:
15. 9. 2011 11:51
BIJÁK ROKU
Upřímně, není lepší sedět v první řadě, než ohlodávat po nocích řetěz na hlavní bráně okresního bazaru? Vybírej si v životě vždy důstojnou cestu, aby sis nemusel každý večer připadat v posteli, jak ve vlastním vyhnanství. Popravdě však žij někdy do dvaceti dokonalým vzdorem, dělej, že přehlížíš realitu a že právě ty jsi byl stvořen k těm jedinečným, originálním garážovým postojům, ostatně právě u aut to máš jednoduché, uznávat musíš především ta auta, která nejsou na tuzemském trhu. Vyhneš se tak poměrně jednoduché avšak deprimující otázce, proč sis svou modlu zatím nepořídil do garáže.

Někdy jemně nad dvacet už musíš ovšem světu pomalu ukazovat cos zač doopravdy, co v tobě je, co lze od tebe čekat a samozřejmě i to, na co může tvé okolí bohužel navždy zapomenout. Takříkajíc se vřadíš do řady. Jestli ti v ní poteče garážová kejda do holin či budeš brázdit svět s elegancí kabrioletů, to opravdu do rozhodné míry závisí především na tobě.

Nakonec možná své milieu jednou zaparkuješ v horní první řadě. A že bylo na co koukat, co? Ano, toto je svět Koncernu koncernů, toto je svět těch nejlepších. Člověk musí ocenit celkové vizuální pojetí, samozřejmě všechna prezentovaná auta a v neposlední řadě to vše, co tvoří značku značkou.

Shora naznačená "důstojná životní cesta" kupodivu, a to tě možná trochu překvapí, neznamená že musíš mít v garáži Veyrona. Totiž pravdu a důstojnost života nehledej kolem sebe, tu můžeš najit jenom v sobě, uvnitř sebe. Vyžaduje to ovšem upřímnost k sobě a upřímnost ke světu, vyrovnanost a jistou nemalou stopu realismu. Zcela přirozeně pak dospěješ k poznání, že ideálním autem je pro tebe... RAPID, Škoda Rapid - vůz který věrně odráží i tvůj charakter, opravdu si na nic nehraje a tobě umožní si v něm hrát doslova na co chceš. Rapid bude takříkajíc beztřídním autem, tedy vozem pro každého a pro všechny. Pro někoho, pravda, jako vrcholná životní náruč, pro jiného jako důstojný druhý, třetí vůz do jeho rozvětvené rodiny. Avšak ani jeden z nich nesklidí za vlastnictví Rapida snad nějaké posměšky. Nikoliv, každý bude sklízet tu obdivné, tu uznalé pohledy, pohledy těch co ví, těch co žijí. Neboť život nelze vyměnit tak, jako včerejší plakát na zdi. Dobře si proto rozmysli, jestli chceš být jednou pouhým klukem z plakátu, či tím, který sedává v první řadě...

BRAVWO VOLKSWAGEN :yes:
15. 9. 2011 11:31
Skoda vs. Seat
IBL je o viac ako 20 cm dlhsi oproti Mission L, podvozok ma razvor ako Passat...Akosi nemam pocit, ze je to ekvivalent k novej Skode...