Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Beduin: Golf á la SUV?

Tomáš Votruba
Diskuze (71)
Německý Volkswagen by měl brzy představit malé SUV postavené na platformě modelu Golf. Vůz se má jmenovat Beduin a poprvé bychom ho mohli spatřit v září na frankuftském autosalonu.

Německý Volkswagen by měl brzy představit malé SUV postavené na platformě modelu Golf. Vůz se má jmenovat Beduin a poprvé bychom ho mohli spatřit v září na frankuftském autosalonu.

Po Volkswagenu Touareg chce výrobce zřejmě pokračovat v řadě SUV modelů pojmenovaných podle pouštních obyvatel, aby demonstroval jejich schopnost obstát v náročném terénu. Název Beduin si Volkswagen v Německu registroval už loni v srpnu a pro celý svět letos v lednu. Uvažovalo se ještě o názvu Marrakech, ale nakonec od něj výrobce upustil.

Vůz bude stát na podvozku nového golfu, měl by však nést i prvky převzaté z většího passatu. Pohon všech kol bude zajišťovat systém 4Motion s mezinápravovou spojkou Haldex druhé generace. Design by měl vycházet z modelu Golf Plus, první oficiální fotky bychom mohli vidět už v létě. Ukázku první možné podoby najdete zde. Podvozek má na výšce nabrat 60 mm (oproti Golfu Plus).

Co se týče motorů, z počátku budou k dispozici dva benzínové a dva dieselové agregáty - půjde o známé čtyřválce FSI s přímým vstřikem paliva o objemu 1.6 FSI (85 kW) a 2.0 FSI (110 kW), vznětové agregáty budou zastupovat turbodiesely 1.9 TDI (77 kW) a 2.0 TDI (103 kW). Později by se mohl pod kapotou objevit i šestiválec a přeplňovaný čtyřválec 2.0 TFSI z Golfu GTI.

Tomáš Votruba
Diskuze (71)
1. 6. 2005 18:37
Re: Hyde Park a Freud
Chybí ti slušnost a úcta. Abych někomu s kým nekumunikuji napsal zničehonic, že je magor, a pak se ani neomluvil (chybu udělá každý), no to o moc velkých lidských kvalitách nesvědčí
1. 6. 2005 07:17
Re: TŘI DNY NA POUŠTI TŘI DNY NA POUŠTI
Cením nick. Možná tu pod ním vejdeš do dějin jako glosátor kolegů, nikoliv aut. Jsem trochu jinak vychován než ty, takže způsob komunikace si ponechám a tebe bych požádal o trochu větší zdrženlivost v charakterizaci kolegů. P.S. Jsem rád, že se ti líbí Passat, Apoštol krás Zkus vyvážit balast svými příspěvky.
31. 5. 2005 23:35
Re: TŘI DNY NA POUŠTI TŘI DNY NA POUŠTI
Ten názor ti nikdo nebere. Jen - proč máš potřebu nám sdělovat, že si myslíš, že jsme magoři. Ta motivace, ten důvod, to je přece absolutně nepochopitelné. Ty tu nepíšeš a jedinou zprávu kterou tu připojíš je, že je někdo magor. Přejdu-li tu drzost, dovolit si tohle k druhému člověku, který ti nic neprovedl, je pro mě prostě nepochopitelná tvá motivace zrovna tohle napsat.
31. 5. 2005 23:30
Re: TŘI DNY NA POUŠTI TŘI DNY NA POUŠTI
Musím ti ještě něco napsat. To cos udělal je zcela vyjímečné. Ty tu nepíšeš, a zničehonoč vypálíš zcela neurvalou kritiku na lidi, kteří také s tebou nekomunikují. Nezdá se ti to podivné? Asi těžíš z anonymity, ale v reálu mi to připadá, jak bys přišel k partě kluků a bez pozdravu jim plivl do obličejů. Tohle přece je nevychované. Nemyslíš? Jaký máš na tohle názor. Já třeba bych si tohle nedovolil. Řekněme, že se mi tu nemusí líbit každý příspěvek, ale že bych do něho vskočil a seřval diskutující, že jsou magoři... Opravdu tohle považuješ za normální v kolektivu?
31. 5. 2005 23:22
Re: TŘI DNY NA POUŠTI TŘI DNY NA POUŠTI
Jestli mi tedy něco udělalo radost, tak to, ze cituješ mé věty z Passata. Je vidět, že to tu podrobně sleduješ. Za to opravdu upřímný dík. Hele, dokázal bys vést dialogy třeba měsíce? Pojď to s námi zkusit. Docela by mě zajímalo, čím bys diskuzi osvěžil, když vůči mě a ostatním jsi tak kritický. Chce to ale nick. Tak co jdeš do toho?