Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chce snížit výrobní náklady na golf

Libor Zezulka
Diskuze (20)
Podle časopisu Automobilwoche plánuje německá automobilka Volkswagen snížit výrobní náklady, a to zejméma u modelu Golf.

Odborný týdeník Automobilwoche informoval o tom, že vedení automobilky Volkswagen připravuje úsporný program, jehož cílem bude snížení výrobních nákladů, a to zejména u modelu Golf. Důvodem pro aplikování nových úsporných opatření jsou snižující se výnosy z prodejů golfu. Úsporný program se projeví zřejmě na organizaci pracovní doby, kvalita zůstane nedotčena. Šéf automobilky Bernd Pischetsrieder zároveň připravuje strategii, která pomůže automobilce lépe překonávat kurzové výkyvy a výpady nových konkurentů.

Volkswagen v tuto chvíli zkoumá, v jakých částech světa bude nejvýhodnější v letech 2010 - 2015 vyrábět vozy a přitom výrazněji těžit se synergických efektů jednotlivých závodů. Zatím se počítá s velkými produkčními objemy pro Čínu, Malajsii, Indii a Mexiko. Zavedením úsporných opatření chce Volkswagen ušetřit kolem 70 milionů eur ročně.

Libor Zezulka
Diskuze (20)
8. 6. 2005 20:03
Re: Golf - predražené auto bez potencie
No, nějak ses nad rámec slušnosti rozejel tou svou 307 proti mě. Ale pláčeš na špatném hrobě. Pokud nevíš, že ve 307 poprvé Peugeot přitvrdil v podvozku, tak toho opravdu o Peugeotech moc nevíš. Asi by ses také divil, jaké to je dnes ve 407... Ano - Peugeot 307 má proti 306 zásadně jiný - tvrdý - podvozek. A proč bys měl jezdit GOLFEM? To je jednoduché - GOLF je celkově lepší auto. Jediný konkurent GOLFU je FOCUS. 307 ne.