Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf 2015 se chystá do New Yorku: Je to americká „sedmička“

Jakub Kraus
Diskuze (14)
Američané předbíhají. Na autosalonu v New Yorku se představí Volkswagenu Golf VII modelového roku 2015.

V pořadí sedmá generace Volkswagenu Golf byla oficiálně představena minulý rok na pařížském autosalonu a chvíli po té se začala hned prodávat. To však platí pouze pro Evropu, a ač je Golf světové auto, Amerika si bude muset počkat ještě měsíc, než si nový Golf modelového roku 2015 osahá.

Že by nějaká chyba? Ani ne. I když má Volkswagen Golf zastávat pozici světového vozu, starý kontinent má přeci jen přednost, což je pochopitelné, avšak Američané prý také nedostanou stejný vůz jako je k nalezení v evropských showroomech.

Tak si to rozklíčujeme. Za měsíc se na autosalonu v New Yorku představí VW Golf sedmé generace v americké verzi. Bude ovšem již v modelovém roce 2015, jelikož bude vyráběn v továrně Volkswagenu v mexickém městě Puebla. A tam je nutné kvůli novému modelu a modulární platformě MQB vybudovat zcela novou výrobní linku, což zabere nějaký ten čas, přibližně rok. Tento rok také přidá ještě trochu života odcházející generaci číslo VI, která se v USA představila pouze před 4 lety, a nezkrátí přehnaně její životní cyklus a zisk z jejích prodejů.

A čím se bude lišit zaoceánská verze od naší? Tak předně kvalitou, snad ne, na to si dá VW jistě pozor. Hlavní rozdíl tak bude v šíři nabídky. K dispozici by měly být pouze tři motory a to TDI Clean Diesel, TSI a GTI. Zdali budou tyto verze odpovídat evropským, či ne, však zatím prozrazeno nebylo.

Jakub Kraus
Diskuze (14)
Avatar - SCHROJF
26. 4. 2013 17:31
Re: motory?
Dalsi pseudoodbornik co videl TSI iba v katalogu,ze?Vyskusaj a potom mozes hodnotit,a 100 koni v 1.4 v UFE...dik...radsej kosacku!!!
Avatar - beibej
14. 3. 2013 17:12
Re: motory?
a kdo nabízí nižší střední s 3hrnkem 1,2?
Avatar - Dinar
14. 3. 2013 15:02
Re: motory?
Ať si každý nabízí, co chce, pindat o nedostatečnosti motorů golfu pro us. trh jsi tu začal ty, toho civica ber jako návrat bumerangu. ;-)
Avatar - Dinar
14. 3. 2013 15:01
Re: motory?
Problém je, že já jsem si civica s 1,4kou zkusil, ty evidentně nic s 1,2 tsi ne. Zbytečná debata.
Avatar - Choochoo
14. 3. 2013 14:32
Re: motory?
Nejde jen o objem, ale aby to taky neco vydrzelo, s cimz ma vw ocividne problem, ikdyz s cim nema?
Kdyz se podivam kdo co nabizi v nizsi stredni v zakladu a to treba 3hrnky s objemem 1,2 nechapu, proc by konkurence v zakladu nemohla nabizet 100konovou 1,4l ;-)
A s otevrenyma to srovnas s koncernovymi 63kW, ne? ;-)