Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf bude zase Rabbit: Návrat králíka

Ondřej Láník
Diskuze (120)
Golf páté generace se na severoamerické trhy v USA a Kanadě dostane teprve během letošního léta, ale v New Yorku přesto Volkswagen s tímto v Evropě dobře známým vozem nadělal dost rozruchu.

Golf páté generace se na severoamerické trhy v USA a Kanadě dostane teprve během letošního léta, ale v New Yorku přesto Volkswagen s tímto v Evropě dobře známým vozem nadělal dost rozruchu. Místo celosvětově zavedeného jména se totiž Volkswagen vrací k americkému názvu Rabbit.

Rabbit nebo chcete-li králík se podle amerického Volkswagenu v zemi bude lépe prodávat a snáze se dostane ze stínu Jetty, která jej v posledních generacích úspěšně prodejně překonávala. V minulém roce se v USA prodalo přes sto tisíc Jett ale jen 15 tisíc Golfů.

Třídveřový Rabbit se začne prodávat v USA začátkem léta za atraktivní startovací cenu 15620 amerických dolarů (bez místních daní), v nabídce je samozřejmě také pětidveřové provedení. Volkswagen Rabbit se prodával v USA v sedmdesátých a osmdesátých letech, několik let se za mořem v USA také vyráběl.

Základní model nové generace Rabbitu bude poháněn zážehovým pětiválcem 2,5 l (110 kW), v nabídce jsou také motory 2.0 Turbo (147 kW) a 1.9 TDI (74 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (120)