Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf CC se stane soupeřem pro Mercedes-Benz CLA

Michal Fokt
Diskuze (48)
Zdá se, že se Volkswagen bude následovat Mercedes i do kompaktní třídy. Po alternativě k CLS se prý chystá také soupeř pro menší CLA.

Evropa se ke klasickým kompaktním kupé zachovala v posledních dvou dekádách hodně macešsky, což mělo za následek, že i to málo automobilových značek, které je v nabídce měly, vyklidily pozice buď zcela nebo se pokusily nahradit je dramatičtěji stylizovanými hatchbacky a nejnověji také sedany s vizáží kupé. To do této kategorie přináší jako první Mercedes-Benz prostřednictvím modelu CLA.

Volkswagen, který před časem odpověděl na Mercedes-Benz CLS vozem Passat CC, má nyní v plánu zareagovat i na zmíněný kompaktní sedan CLA. Už v průběhu letošního roku bychom tak měli spatřit studii Golf CC. Mělo by jít o vůz s rysy nejnovějšího sedmičkového Golfu, avšak s karoserií dynamicky střiženého sedanu, jenž bude představovat exkluzivnější variantu typu Jetta. Specifičnost Golfu CC by měl podpořit také zvláštní design přídě.

Zdá se tedy, že Volkswagen definitivně zavrhl ideu kupé na bázi sedanu Jetta, která by měla smysl pouze v Americe a namísto ní nabídne vůz, jenž by se mohl líbit rovněž v Evropě. Očekávají se přeplňované benzinové motory 1,4 TSI/88 kW a 2,0 TSI/164 kW a dvoulitrový TDI o výkonu 110 kW s obvyklými převodovkovými variacemi. Prodej by měl být zahájen v průběhu roku 2015. Povaze vozu bude odpovídat sebevědomější cena, začínající podle nás kolem 570.000 korun.

Michal Fokt
Diskuze (48)
Avatar - autak
11. 1. 2013 22:24
zajimave
Vypadá to dobře, ale bojím se jak to bude po stránce designu.Přece jenom na můj styl teď Volkswagen vyrábí nezajímavá auta bez emocí.
Avatar - white label
11. 1. 2013 21:04
Re: VW konkurentom Mercedesu?
Úplně přímý soupeř to asi nebude, ale ani konkurence není jen ta přímá (např. stejnotřídní prémie), pokud si nedokážeš představit, že se někdo může rozhodovat třeba mezi Ačkem a Golfem, Céčkem a Passatem, nebo MLkem a Touaregem, tak se smiř s tím, že klidně může..., zrovna v tom posledním příkladu, je to snad více než jasné.
Avatar - white label
11. 1. 2013 20:59
Re: Golf? Hmm...
Možná..., ale zatím je to jen článek na autowebu (obecně), takže bych z toho nedělal předčasně bernou minci... ;-)
11. 1. 2013 20:10
VW konkurentom Mercedesu?
"Volkswagen Golf CC se stane soupeřem pro Mercedes-Benz CLA" - tak tomuto neverí snáď ani VW. Kde na to chodíte? Mercedesu môže byť súperom napríklad BMW, ale Volkswagen ani v tom najvlhkejšom sne akéhokoľvek fanúšika automobilky z vlčihradu... >:D
Avatar - Atlis
11. 1. 2013 18:35
Re: Golf? Hmm...
jj, alebo pomiesaju cck a golf a bude z toho c.o.c.k.