Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf: V osmé generaci také jako SUV

David Bureš
Diskuze (53)
SUV s názvem slavného kompaktního hatchbacku má dorazit na trh v roce 2018.

Vozy kategorie SUV jsou mezi zákazníky oblíbené, automobilky tak pracují na rozšíření jejich nabídky. Volkswagen aktuálně nabízí jen dvě SUV (Tiguan a Touareg), to se však v následujících letech změní. Nabídnuto bude i SUV se jménem Golf.

O příchodu Golfu SUV informoval britský magazín Car. Nová karosářská verze rozšíří nabídku Golfu po příchodu jeho osmé generace. Debut Golfu SUV je údajně naplánován na rok 2018, o rok později se začne prodávat jeho prodloužená verze určená speciálně pro USA a Čínu.

Golf SUV bude mít svojí velikostí blízko již nabízenému Tiguanu. Oba modely se odliší svým vzhledem. Zatímco Golf SUV bude spíše crossoverem, jehož karoserie bude připomínat zvýšený pětidveřový hatchback, Tiguan bude typickým SUV s drsnějším vzhledem. Nový Tiguan navíc patrně bude o něco luxusnějším zbožím.

Zákazníkům Golfu SUV nicméně budou nabídnuty možnosti, jak vylepšit terénní schopnosti tohoto vozu. K dispozici bude podle Caru nejen pohon všech kol, ale také třeba upravené zavěšení, ochrana podvozku nebo navigace, která se bude orientovat i mimo zpevněné cesty.

Nová karosářská verze Golfu není jediným SUV, na kterém aktuálně Volkswagen pracuje. Blízko zahájení výroby má druhá generace Tiguanu, která by podle některých zdrojů měla být představena ještě letos. Tiguan II bude tentokrát nabízen hned ve třech verzích, základní doplní ještě prodloužená se třemi řadami sedadel a stylově laděná.

Primárně pro americký a čínský trh bude určen velký sedmimístný crossover vycházející z konceptu CrossBlue, který se začne prodávat v roce 2016. Nabídka SUV wolfburské značky se rozroste také směrem dolů, v plánu je malé SUV Taigun. Spekuluje se také o příchodu sériové verze konceptu T-Roc.

David Bureš
Diskuze (53)
13. 11. 2014 17:02
Re: Uz to prestava davat smysl
Tuhle otázku ale nikdo neřeší. Tady se řešilo, že Tiguan je SUV od Golfu. Sám píšeš, že to bude crossover. I článek nakonec dementoval titulek a perex. A pak se tu samozřejmě spekulovalo, co přesně by to mohlo být. Ale SUV to nebude, že.
13. 11. 2014 16:51
Re: Uz to prestava davat smysl
Ano, o něco slabší základ, než má Tiguan, si umím představit.

I když bude prodloužená verze, krátký Tiguan má být pořád v nabídce. Není ani zřejmé, jestli tu prodlouženou verzi v EU vůbec nabídnou. Jestli jsi myslel prodloužený, měl jsi to napsat.
13. 11. 2014 16:04
Re: Uz to prestava davat smysl
Nepsal jsem, že VW dělá modelovou politiku dle Renaultu a Nissanu. jen jsem se tady na jejich příkladu snažil vysvětlit rozdíl mezi Tiguanem a crossoverem Golf. Chtěl jsem vám jen pomoci vyřešit otázku proč crossover Golf, když je tady Tiguan. Pokud jde o ty míry, tak tam vždycky rozdíl bude.
13. 11. 2014 15:59
Re: Uz to prestava davat smysl
Napsal jsem, že Golf crossover dostane 1.2 TSI a 1.6 TDI. Nikde jsem nepsal, že to bude celá motorová nabídka. Je to jedna z věcí, která oddělí crossover Golf od Tiguana. Ale už jsem pochopil, že tady asi nikoho nepřesvědčím. Budete si muset pár let počkat. Ale i dle tohoto článku by Vám mělo být jasné, že Tiguan se třemi řadami sedadel bude mířit na X-Trail a crossover Golf na QQ.
13. 11. 2014 15:54
Re: Uz to prestava davat smysl
Ta racionalita tady chybí někomu jinému.