Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen: Koncept superGolfu a čtyřdveřového kupé pro pekingský autosalon

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Volkswagen má na čínském trhu poměrně dlouhou tradici. Na autosalonu v Pekingu se tedy představí hned několik jeho modelů. Prohlédněte si rendery dvou sportovnějších z nich.

Připadá vám, že Golf R je opravdu rychlý superhatchback? Potom vás může překvapit ještě ultimativnější koncept Golfu R 400, který má, chvíle překvapení, výkon přesně 400 koní (298 kW) a pohon všech kol. Je tak další z řady extrémních variací na základě jednoho z nejznámějších hatchbacků světa (vzpomeňme třeba na Golf W12 Concept). První kresba dává tušit, že konceptu nebude chybět masivní rozšiřující bodykit.

Dvoulitrový čtyřválec TSI pod kapotou nabízí kromě kulatého počtu koní také točivý moment 450 N.m. Známe rovněž dynamiku vozidla v přímce, která je na úrovni supersportů. Zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině proběhne za pouhých 3,9 sekundy. Maximální rychlost pak činí 282 km/h. Další informace se dozvíme v následujících dnech, dřívější zvěsti však slibovaly karbonovou střechu a další lehké materiály snižující hmotnost vozu.

Nyní se přesuňme ke druhému konceptu, čtyřdveřovému kupé po vzoru modelu CC, které by mělo stát na základech budoucí Jetty. Podle informací je auto širší než Passat, ale kratší než Jetta, takže by mohlo mít poměrně zajímavé proporce. Dále ještě víme, že pod kapotou pracuje blíže nespecifikovaný motor o výkonu 164 kW (220 koní), díky kterému se auto rozjede až na 245 km/h a z nuly na stovku zrychlí za 6,5 sekund.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Avatar - jimmbo205
20. 4. 2014 14:59
převodovka
V článku píšete o DSG, ale na foto je manuál...
Avatar - autak
18. 4. 2014 17:32
Re: SuperGolf
Pravda. Špatně jsem si to přečetl. Můj příspěvek je komentář k čtyřdveřovému kupé. :-) Jinak souhlasím, že je třeba počkat na skutečnost. Skici jsou vždycky krásný. ;-)
Avatar - Typhoon
18. 4. 2014 16:43
Re: SuperGolf
Jedná se o DVA koncepty, jeden je Golf, druhý CC. Oba SUPER! ;-)
Nicméně hezké rendery umí udělat spousta návrhářů, designerů, nadšených amatérů... Počkáme si na realitu.
18. 4. 2014 12:16
???????
Slovíčko SUPER by u auta typu Golf měli zakázat :-)
Avatar - autak
18. 4. 2014 10:13
SuperGolf
SuperGolf je určitě jeden z nejhezčích konceptů co VW vytvořilo za poslední 3 roky, ale podle mě by velikostně mělo držet Jettu. Spíše bych to označil jako Jetta Comfort Coupe než Golf Comfort Coupe. Zřejmě na tom má vinu i jméno. Golf je úspěšnější než Jetta a tak to asi je chytřejší krok. Přirovnat menší CC ke Golfu. :-)