Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Brno 2011: Co chystá Audi, SEAT a Volkswagen

Diskuze (3)
Volkswagen Group patří tradičně ke stálým účastníkům brněnského autosalonu. Co přiveze trojice importovaných značek letos?

Rok 2011 zatím probíhá u trojice hlavních značek Volkswagen Group bez novinek nejvyšší důležitosti. Nových verzí stávajících modelů je ale hodně a Autosalon Brno 2011 bude jejich přehlídkou.

Z kompletního portfolia Audi zaujmou dvě důležité novinky. Nejčerstvějším produktem sportovního programu ingolstadtské automobilky je hot-hatch RS 3 Sportback poháněný pětiválcem 2,5 TFSI o výkonu 250 kW.

Generační obměnu ve vyšší střední třídě zdůrazní výstavní premiéra sedanu Audi A6.

SEAT se chystá prezentovat především kompletní řadu cenově zvýhodněné Edice Copa – modely Ibiza, Ibiza ST, Leon, Altea a Altea XL.

Hlavní novinkou je Leon FR 1,4 TSI – vůz, který do sportovní verze přináší menší motor než stávající dvoulitry 2,0 TSI (155 kW) a 2,0 TDI (125 kW). Dále SEAT v české premiéře předvede kombi Exeo ST 2,0 TDI s bezestupňovou převodovkou Multitronic.

Chybět nebudou ani velké MPV Alhambra a terénní verze kompaktního MPV – Altea Freetrack.

Volkswagen má hned dvě novinky terénního charakteru. Facelift kompaktního SUV Tiguan právě přichází do prodeje, Autosalon Brno bude jeho oficiálním uvedením na český trh. Dlouho očekávaný je také pickup Amarok.

Na návštěvníky autosalonu bude čekat také faceliftovaný kupé-kabriolet Eos. Na nový Golf Cabrio si budeme muset ještě počkat, do prodeje se Golf s plátěnou střechou dostane až na podzim.

Praktičtěji zaměřenými modely jsou sedan Jetta v nové, šesté generaci a loni uvedená dvojice MPV Sharan a Touran.

Na sportovnější notu hrají Golf R, Scirocco R a Touareg R Line – všechny také k vidění na brněnském výstavišti.

Divize užitkových vozů představí dvě novinky: Multivan Edition a modernizovaný Crafter.




Diskuze (3)
2. 6. 2011 22:16
Re: Co chystá?
Ukáže proste len to, čo všetci poznajú. Nič zaujímavé na obzore. V stánkoch koncernu nás čaká veľké.....hovwno. Ako vždy.
Výroba mini na spadnutie a oni si to "prekvapko" nechávajú asi na nejakú väčšiu akciu. Len aby to nebolo aj väčšie sklamanie...
2. 6. 2011 09:13
Lamborghini
Když je řeč o koncernu, ukáže se Aventador???
Avatar - Guttalax
2. 6. 2011 08:03
Co chystá?
Prostě to nejlepší co má.Úspěšný evropský koncern na to má. :yes: :yes: :yes: