Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FL nastupuje s vyšší užitečnou hmotností

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks uvádí novou verzi modelové řady FL, nabízející o 200 kg vyšší užitečnou hmotnost.

Nová varianta modelové řady FL s lehčím pohonným ústrojím a s vyšší užitečnou hmotností má být podle zástupců společnosti Volvo Trucks vhodná zejména pro uživatele, kteří mají vyšší nároky na produktivitu a hledají cenově efektivní dopravní řešení.

Pohonné ústrojí pro novou verzi řady FL představuje vznětový pětilitrový čtyřválec D5K, splňující emisní normu Euro 6, který je dostupný ve variantách s výkonem 177 kW (240 k) a točivým momentem 900 N.m, resp. 155 kW (210 k) a 800 N.m. Obě tato provedení motoru jsou nabízena pro model Volvo FL ve variantách 14 a 16 tun.

Protože motor s převodovkou má o 200 kg nižší hmotnost než provedení se šestiválcovým motorem Euro 6, dává to prostor zvýšit o odpovídající hodnotu užitečné zatížení.

Pětilitrový motor může být vhodnou volbou i pro ty, kdo by normálně nepoužívali kombinaci s maximální užitečnou hmotností, ale zároveň oceňují možnost pracovat s těžšími náklady, pokud se tato potřeba vyskytne.

Celou výrobní řadu produktů Volvo Trucks, včetně modelů Volvo FL a Volvo FE, mohou nyní zákazníci objednávat i s informačním online systémem pro správu fleetu Dynafleet přímo z výrobního závodu.

Díky tomuto systému může zákazník monitorovat prováděné operace v reálném čase prostřednictvím aplikace nebo webového rozhraní a získávat cenné informace, které mu pomáhají při zvyšování jeho efektivnosti.

Systém Dynafleet obsahuje moduly pro časy řízení a odpočinku, mapy a sledování polohy, spotřebu a ekonomiku i komunikaci a lze jej platit prostřednictvím měsíčního předplatného.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)