Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks: Drivers' Fuel Challenge 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks v letošním roce vyhlašuje soutěž Driver's Fuel Challenge 2012 pro profesionální řidiče v regionu střední a východní Evropy.

Společnost Volvo Trucks v minulém roce vyhlásila první ročník celosvětové soutěže Drivers’ Fuel Challenge (Soutěž řidičů ve spotřebě paliva) a cílem zdůraznit důležitost řidiče při hospodaření s palivem.

Vzhledem k úspěšnosti a zájmu ze strany řidičů a dopravců se letos uskuteční druhý ročník a tentokrát v regionu střední a východní Evropy. Pro letošní ročník - v národní části - se partnery této soutěže staly společnosti Kögel, Michelin a Shell.

Kromě prestiže plynoucí ze získání titulu nejlepšího řidiče jsou udělovány také atraktivní ceny jak pro řidiče, tak i pro dopravce. Na samotného řidiče – vítěze celé soutěže – mezinárodní části, čeká cena v podobě osobního automobilu Volvo C30.

Soutěž Drivers' Fuel Challenge 2012 je otevřena všem profesionálním řidičům nákladních vozů bez ohledu na značku vozu, který obvykle řídí. Volvo Trucks chce pro účast získat co nejvíce řidičů a dopravních společností.

Během období od dubna do října 2012 budou v pobočkách Volvo Trucks ve všech zemích střední a východní Evropy včetně České republiky absolvována lokální kvalifikační kola.

V prvním kole budou účastníci soutěžit proti ostatním řidičům z jejich oblasti a vítězové oblastních kol se zúčastní celostátního finále.

13.října 2012 budou mít nejlepší řidiči ze všech zúčastněných zemí ( region střední a východní Evropy) možnost zúčastnit se mezinárodního regionálního finále, které bude probíhat na Volvo Truck Centru v Olomouci.

Lokální vítězové budou mít nejen možnost soutěžit o titul regionálního šampióna CEE v soutěži Drivers' Fuel Challenge, ale budou také moci vyhrát osobní automobil Volvo C30.

Majitelé dopravních společností, kteří budou pozváni, aby doprovázeli své řidiče na regionálním finále, budou mít možnost vyhrát poukázky od společnosti Volvo v hodnotě až 10.000 Euro, pokud se jejich řidiči v regionálním finále umístí na jednom ze tří prvních míst.

Podrobnější informace o soutěži včetně jejích pravidel, podrobného programu, časového plánu a postupu podávání přihlášek pro Českou republiku lze nalézt na webu společnosti Volvo Trucks, kde je k dispozici i registrační formulář.

Soutěž Drivers' Fuel Challenge 2012 pro region CEE je pořádána jako paralelní aktivita společně s regionální kampaní prodeje modelu FH, při níž je nabízen speciální nákladní vůz v limitované edici - Mistr v nízké spotřebě. Obě tyto aktivity jsou integrální součástí komunikační kampaně Every Drop Counts (Každá kapka dobrá), kterou společnost Volvo Trucks zahájila loni na jaře, aby prokázala, že podstatných úspor spotřeby paliva může být dosaženo relativně jednoduchými opatřeními.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)