Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks FH16 vs. 750 tun (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Volvo FH16 vybavené novou převodovkou I-Shift s plazivými stupni předvedlo, jak si poradí se silničním vlakem o hmotnosti 750 tun.

Společnost Volvo Trucks od roku 2012 prostřednictvím série reklamních spotů demonstruje schopnosti a přednosti svých vozidel a nyní předvedlo, co dokáže její nejvýkonnější tahač FH16 s novou převodovkou I-Shift s plazivými stupni, představenou v polovině letošního března.

V přístavu ve švédském Göteborgu byl sestaven 300 metrů dlouhý silniční vlak, tvořený 20 přívěsy, na nichž bylo usazeno 40 kontejnerů naplněných náhradními díly Volvo. Spolu s tahačem měla celá souprava hmotnosti 750 tun.

Cílem celé akce, v níž jako řidič figuroval Magnus Samuelsson, bývalý vítěz soutěže Nejsilnější muž světa a spolujezdcem mu byl Brian Weatherley, novinář věnující se nákladním vozidlům. Ten k celé akci mimo jiné uvedl, že za svou třicetiletou kariéru, kterou věnoval nákladním vozidlům, se ještě neúčastnil ničeho podobného.

Volvo FH16 použité pro tuto zkoušku bylo ve standardní konfiguraci s motorem D16K o výkonu 552 kW (750 k) a s nejsilnějšími nápravami, které společnost Volvo Trucks nabízí v rámci běžné produktové řady. Pro zvládnutí tlaku na poháněné nápravy byla pouze zesílena deska pod točnicí.

Před samotným provedením zkoušky byla provedena celá řada bezpečnostních opatření, mezi něž patřila například kontrola spojek mezi všemi 20 přívěsy a co nejpřesnější sladění tlaku ve všech 204 pneumatikách.

Poháněné nápravy byly kvůli zajištění dostatečného tření mezi pneumatikami a vozovkou zatíženy nákladem o hmotnosti 40 tun. Vozidlo nakonec odtáhlo nestandardní soupravu na vzdálenost 100 metrů.

Volvo Trucks uvádí, že 750 tun si lze představit jako 57 vozidel Volvo FH16 nebo 350 automobilů Volvo XC90. Zajímavé příklady představuje i 150 dospělých slonů nebo čtyři letadla Boenig 747 Jumbo Jet.

První z reklamních spotů společnosti Volvo Trucks byl s provazochodkyní Faith Dickey natočený k příležitosti premiéry nové generace modelové řady FH. Ve druhém si roli kaskadéra vyzkoušel samotný prezident společnosti Volvo Trucks Claes Nilsson. Ve třetím předvedl ovladatelnost Volva FMX malý křeček Charlie a ve čtvrtém ujíždělo Volvo FL před stádem býků. V pátém s názvem Impozantní roznožka se stal hlavní hvězdou Jean-Claude Van Damme. Šestý reklamní snímek byl pojmenován Kasino a v sedmém došlo k závodu mezi tahačem Volvo FH a supersportem Koenigsegg.

Na konci roku 2015 pak byl uveden reklamní spot pojmenovaný Podívej, kdo řídi, v němž je hlavní hvězdou Sophie Brown, která prostřednictvím dálkového ovládání řídí 18-tunové Volvo FMX a náramně si to užívá.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
9. 5. 2016 15:23
Re: Neviem
No neboj, u nas sa hentie volva (teda aj cela konkurencia) kupuju zvacsa s mensimi motormi - radovo o tretinu az polovicu nizsim vykonom. Lebo to staci. A imho, tahace sa kupuju a konfuguruju podla pouzitia - rovnako ako osobne auta a vobec vsetky ine nastroje. Cize ak mas rozum, kupis si taku konfiguraciu, ktora bude na danu pracu najvhodnejsia. Plus vid ostatne komentare.
Na druhu stranu 750 koni krasne vyuzijes aj s 20t nakladom. Proste to auto pojde kopec-nekopec a parada.
Avatar - Rubb
13. 4. 2016 18:22
Re: Neviem
Asi jsi nepochopil, že nadrozměrné náklady rozdělit na 10 návěsů nejde... proto je to nadrozměrný náklad... evidentně jsi ani nepochopil pointu tohoto videa. Symbolizuje naddimenzovanost a robustnost dílů = dlouhá životnost.
Jinak to, že je 750k obecně do klasické soupravy naprd u vás na sk nikoho moc nezajímá. Ve Švédsku tahají klidně 60 tun a tam už to smysl má, obzvlášť na těžké trati. A to nemluvím o zemích, jako např Australie, jižní Amerika apod. (nesrovnatelně důležitější trhy pro Volvo oproti SK), kde jsou povoleny Road trainy... to už pak má 750k velký smysl. Ale asi to naopak nemá smysl vysvětlovat někomu, co nevytáhl celý život paty ze Slovenska a teď mu připojili internet... :-!
Avatar - Barry Lyndon
13. 4. 2016 13:55
Re: no to je toho...
tak jako tak to 750 HP s plazivými převody musí utáhnout jako nic...
... ale ano, chápu to jako demonstraci naddimenzovanosti příslušných konstrukčních dílů (převodovka, kardany, rozvodovky, převody v kolech atd...)
13. 4. 2016 13:31
Re: Neviem
To jj len potrebuješ x sprievodných vozidiel s palacinkárnami majákmi a podobnými no ale aj tak si stále myslím že je jednoduchšie a aj rýchlejšie to tahať 10 tahačmi a 1 10 či kolko návesov a íst tak že krokom skor dojdem ako kamionom a ešte čo by som chcel videt je čo to spravím na križovatke\kruhovom objazde
Avatar - eLzyx
13. 4. 2016 13:22
Re: Neviem
existují výjimky pro nadměrné náklady, je to vhodné na tahání čehokoliv v kopcovitém terénu ...