Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks láká na kaskadérský kousek létajícího pasažéra (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volvo Trucks hodlá demonstrovat schopnosti a přednosti svých nákladních vozidel prostřednictvím neobvyklého testu, při němž za sebou nákladní vozidlo táhne pilota na paraglidu.

Společnost Volvo Trucks od roku 2012 prostřednictvím série reklamních spotů vyzdvihuje přednosti svých vozidel a její nejnovější snímek je zaměřen na v letošním roce uvedené optimalizace pohonného ústrojí.

Tentokrát se máme těšit na úchvatnou jízdu, při které bude za vozidlo Volvo FH upoután pilot na paraglidu. Úkolem řidiče bude udržet během stoupání po klikatých horských silnicích pilota s paraglidem ve vzduchu. Aby se vše povedlo, musí nákladní vozidlo udržovat rychlost.

Použité Volvo FH bude vybaveno modernizovaným pohonným ústrojím, tvořeným motorem D13 Euro 6 a dvouspojkovou převodovkou I-Shift, umožňující řadit převodové stupně pod zatížením. Vůz tak při řazení v náročných podmínkách neztrácí nic ze své pohybové energie.

Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks, k novému videu, jehož premiéra na digitálních platformách společnosti Volvo Trucks je naplánována na 29. listopadu, dodal, že každý řidič nákladního vozidla ví, jak těžké je v kopcovitém terénu udržovat stálou rychlost.

Staffan Wendeberg, produktový manažer pro vozidla Volvo FH a dálkovou přepravu, uvedl, že jízda na vyšší převodové stupně je spolu s plynulým řazením důležitým faktorem, který příznivě ovlivňuje spotřebu paliva.

Tento nejnovější snímek z produkce společnosti Volvo Trucks navazuje na videa s rekordními jízdami speciálu The Iron Knight a je pokračováním série, na jejímž počátku byl reklamní spot s provazochodkyní Faith Dickey natočený k příležitosti premiéry nové generace modelové řady FH.

Ve druhém si roli kaskadéra vyzkoušel samotný prezident společnosti Volvo Trucks Claes Nilsson. Ve třetím předvedl ovladatelnost Volva FMX malý křeček Charlie a ve čtvrtém ujíždělo Volvo FL před stádem býků. V pátém s názvem Impozantní roznožka se stal hlavní hvězdou Jean-Claude Van Damme. Šestý reklamní snímek byl pojmenován Kasino a v sedmém došlo k závodu mezi tahačem Volvo FH a supersportem Koenigsegg.

Na konci roku 2015 pak byl uveden reklamní spot pojmenovaný Podívej, kdo řídi, v němž je hlavní hvězdou čtyřletá Sophie, která prostřednictvím dálkového ovládání řídí 18-tunové Volvo FMX a náramně si to užívá. Letos jaře pak Volvo FH16 předvedlo jak si poradí se silničním vlakem o hmotnosti 750 tun.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)