Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo V40 2014: obohacení nabídky verzí Cross Country a snížení emisí

Michal Fokt
Diskuze (0)
Hatchback Volvo V40 přináší s modelovým rokem 2014 do nabídky pár zajímavých novinek, týkajících se motorizací.

Sexy hatchback s označením typickým pro švédské kombíky bude s nadcházejícím modelovým rokem, jenž se začne nabízet od května letošního roku, zase o něco zajímavější. Nejdůležitější novinkou je asi obohacení verze Cross Country o variantu T4 s výkonem 180 koní s pohonem všech kol. Další novinky se pak týkají zejména snižování spotřeby a emisí stávajících dieselových verzí, nechybí ale ani nová verze benzinového motoru.

Model Volvo V40 D2 se nyní může chlubit snížením emisí CO2 z 94 na 88 g/km, což znamená spotřebu v kombinovaném cyklu pouhých 3,4 l na 100 km! Dé-dvojka se také nově nabízí s automatem, jenž má deklarovánu spotřebu 3,9 l na 100 km a 102 g oxidu uhličitého na kilometr. A konečně verze Cross Country D2 spálí v kombinovaném cyklu 3,8 l nafty (99 g/km).

Nabídka řady V40 a pochopitelně i V40 R-Design bude obohacena o novou verzi přeplňovaného přímovstřikového zážehového motoru 1,6 l, naladěného na výkon 88 kW a točivý moment 240 Nm, jenž by měl v kombinaci jezdit za 5,3 l benzinu na 100 km.

Do modelu Volvo V40 se také dostane infotainmentový systém Sensus Connected Touch s dotykovým sedmipalcovým displejem, jenž bude možné ovládat i v rukavicích. Nabídne přístup k internetu, hledání a mapy Google, 3D navigaci, streamování hudby z internetu, hlasové ovládání a další vymoženosti.

Michal Fokt
Diskuze (0)