Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90: Poslední facelift na nových fotografiích

David Bureš
Diskuze (108)
Severské SUV, které je na trhu už od roku 2002, se představuje americkým zákazníkům ve své nejnovější podobě.

Podle dřívějších zpráv se premiéry nové generace Volva XC90 dočkáme nejdříve v příštím roce. Jenže zejména v Severní Americe je nutné představit alespoň dílčí novinky v téměř každém modelovém roce a tak Volvo zveřejňuje novou sadu fotografií XC90 MY2013. V evropských showroomech švédské značky je nicméně ekvivalentní verze k vidění již od podzimních měsíců loňského roku...

Designové změny vozu je lepší hledat lupou. Nová jsou 18palcová kola Thalia z lehkých slitin, opravdu minimálně byl upraven přední nárazník. Nabídka barev se pak rozrostla o bronzovou metalízu Twilight a červenou metalízu Flaminco.

Přední světla pro denní svícení z LED, zadní svítilny s diodovou optikou či stříbrné kryty vnějších zpětných zrcátek zůstaly zachovány s předchozím modelovým rokem.

Kabina má působit luxusněji. Verze Premier Plus a Platinum budou standardně vybaveny sedadly se sedáky z měkčené kůže Sovereign, vložkami evokujícími sekvojové dřevo a rohožemi Executive. Sekvojové dřevo se za příplatek může objevit i na volantu.

Základní výbava je rozšířena o dešťový senzor a ostřikovače světel.

Modernizované XC90 s paketem R-Design dostalo nová 19palcová hliníková kola Ixion. Zachována zůstává upravená maska chladiče a sportovnější naladění podvozku a řízení.

Pod kapotou americké verze zůstává atmosférický řadový šestiválec o objemu 3,2 litru, který je naladěn na 179 kW a 320 Nm. Benzinová jednotka spolupracuje se šestistupňovým automatem, pohon všech kol je za příplatek.

V Česku je XC90 prodáváno s 2,4litrovým turbodieselem D4 o výkonu 120 kW, kombinovaným rovněž s automatem se šesti stupni.

Minimální facelift je důkazem, že se chystá nová generace tohoto SUV. Volvo s nástupcem XC90 počítá, dokonce loni zveřejnilo i jeho první nákresy. Z nich je patrné, že designéři zvažují různé varianty vzhledu nové XC90. Jednotlivé skici ukázaly odlišná řešení linie střechy a provedení zadních partií.

David Bureš
Diskuze (108)
Avatar - twistedTSD
9. 5. 2012 18:28
Re: OT: Superb Scout
Tak to koukám. :-O
9. 5. 2012 16:26
Re: BRZY
Presiel som celu diskusiu ako cerstvy majitel XC90,najazdenych 6k km skusim vysvetlit ako vznika zakaznik pre tento produkt. Hladal som priestranne auto pre 5 ludi s dostatocne flexibilnym vnutrom, moznostou sedenia v kufri 7 sedadiel, automat, stvorkolku. Nasiel som Sharan.Moznost pohonu 4x4 a automatu zial nebola. Ukazal som auto doma a ziskal som dalsi zaporny bod. Nahodou som bol vo Volve kde za cenu pod 50k bolo na sklade auto do ktoreho sme sa vsetci zmestili malo trochu obstarozne cudliky a velmi pohodlne predne sedadla . Na ceste je tiche, riadenie je preposilovane ( skladovka nemala variabilny posilovac) , stvorkolkovy pohon postacujuci, vyskusane v zime na snehu a v kopcoch. Predtym som jazdil 320d x drive. Tu je pohon lepsi, v BMW som necitil pripajanie napravy.
Zial 7 miestne BMW pod 50k pre socky som nenasiel. Prechod z trojkoveho BMW do XC90 je ako do ineho sveta ale uz sa nikde nemusim ponahlat.
Parkujem vonku na dvore, manzelka s mercedesom okupuje garaz.
Avatar - jazva
9. 5. 2012 08:58
Re: BRZY
Montujú to v štátoch. čiže áno vezie sa to do Európy loďou. Rovnako ako napr. MLko...
9. 5. 2012 08:49
Re: BRZY
Na lodi? :-O
9. 5. 2012 08:21
Re: VOLVO XC90 je krásné auto!
Slovíčko SPORT v tomto případě znamená, že podvozek není jako na vodě a že se nenaklání do zatáček jako kdyby měl žebřinový rám. Plus krásné kola, nejhezčí, jaké jsem na XC90 viděl.