Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW u Wörthersee: Golf GTI Black Dynamic a záhadné Scirocco Blue

David Bureš
Diskuze (3)
Čtyři slečny a pět mladých pánů navrhlo černočerný Golf GTI se silnou hudební aparaturou.

Sraz fanoušků zkratky GTI u rakouského jezera Wörthersee je tradičním místem, na kterém se značky koncernu snaží návštěvníky zaujmout spíše na netradiční vozy. Mezi novinky Volkswagenu pro letošní ročník patří svalnaté Polo a dva Golfy s logem GTI.

Golf GTI Black Dynamic navrhlo devět studentů ve věku 18 až 23 let, kteří studují různé obory. Čtyři slečny a pět mužů mělo možnost upravit auto v rámci tréninkového programu Volkswagenu. Automobilka tímto způsobem nabízí studentům rozšíření si svých znalostí.

Nad skupinou studentů dohlíželi jejich školitelé Detlef Weiner a Björn Schallhorn. Nadějní studenti kompletně navrhli design auta a vytvořili příslušné projektové plány. Dále vybrali příslušné díly z nabídky Volkswagenu, objednali je skrze dodavatele a nakonec vůz podle svých návrhů sami upravili. Rovněž název auta vymysleli studenti. Práce na autě byly zahájeny loni v říjnu.

Karoserie Golfu GTI Black Dynamic je lakována temně černou metalízou, kapota a střecha je však matně černá s motivem včelích pláství. Vnitřek kombinuje černou s červenou barvou, sportovní sedačky jsou čalouněny kombinací alcantary a kůže.

Ve výbavě nechybí 1.800wattový hudební systém s devíti reproduktory, který je umístěn v zavazadlovém prostoru.

Automobil má rovněž upravený výfukový systém a osmipístkový brzdový systém. Přeplňovaný zážehový dvoulitr byl posilněn na 265 kW (360 k).

Další premiérou je designová studie Golf GTI White Concept. Karoserie vozu je lakována matnou bílou Oryx. Vnitřek sází na kontrast bílé s černou, doplněný o červené prošívání na volantu, hlavici řadicí páky a područkách na dveřích. Prahové lišty jsou doplněné o motiv voštiny a nápis Golf GTI.

Další novinka od Wörthersee, koncepční vůz Scirocco R Concept Blue, zůstává zahalena tajemstvím. Volkswagen k tomuto automobilu neprozradil žádné podrobnosti. Prozatím si tedy alespoň prohlédněte jeho fotografie:


Automobilka se v Reifnitzu pochlubila i konceptem Polo R WRC Street, který je poháněn motorem 2,0 TSI o výkonu 162 kW. Drsně vypadající Polo se silným dvoulitrem bude vyrobeno v limitované edici.

K vidění jsou i dva již dříve představené vozy – Golf GTI Cabriolet a Polo R-WRC, určené pro světový šampionát rallye. Studie Golfu GTI Cabriolet mimochodem debutovala na loňském ročníku tohoto srazu.

David Bureš
Diskuze (3)
18. 5. 2012 14:42
Koncept?
Scirocco Concept Blue.... ked koncept, tak reku koncept a neotrely interier a zovnajsok ... a nic z toho sa nekona.
Namiesto toho je to potunena Oktavka [odkaz] s modrymi sedackami [odkaz] a madlom pre invalidov na dverach [odkaz]

Vcelku sklamanie.
18. 5. 2012 11:48
Re: Disky
Nesockuj - az budou disky spinave, normalne je vyhod a kup nove! >:D
Avatar - matii
17. 5. 2012 18:45
Disky
Miluju umývání auta, totálně u toho zrelaxuji, s jednou vyjímkou. Nesnáším mytí kol. Když vidím toho golfa a jeho "disky", dostávám třesavku. To bych leštil týden. :-)