Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW očekává, že prodá za celý rok poprvé přes sedm milionů aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (48)
Německý koncern Volkswagen předpokládá, že letos za celý rok poprvé prodá přes sedm milionů vozů. Uvedl to generální ředitel podniku Martin Winterkorn.

Koncern podle Winterkorna těžil z růstu na nejvýznamnějších trzích s automobily. Podnik má mimo jiné v plánu připravit během několika let japonskou Toyotu o světové prvenství v prodeji aut.

"Tento nový rekord v dodávkách na trh je důležitým milníkem v realizaci naší Strategie 2018," citovala Winterkorna agentura Reuters. Skupina má v plánu do roku 2018 prodávat ročně přes deset milionů aut a stát se největším výrobcem automobilů na světě.

Volkswagen je nyní největší automobilkou v Evropě. Koncern v říjnu meziročně zvýšil prodej o téměř deset procent na rekordních 612.000 vozů. Od začátku roku prodej dosáhl rekordních 5,98 milionu vozů, což znamená meziroční nárůst o více než 12 procent. Škoda Auto v říjnu meziročně zvýšila prodej o více než pět procent na 69.200 vozů.

Čistý zisk společnosti Volkswagen se za první tři čtvrtletí letošního roku více než zešestinásobil na zhruba čtyři miliardy eur (téměř 99 miliard Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (48)
24. 11. 2010 22:14
Re: SEDM MILIÓNŮ AUT
Ty nemáš vůbec šajna, Luďo. Na minulé diskuzi šlo přece o něco jiného, tam se porovnával mégane coupé ve sportovní modifikaci s getičkem, a to je ta hloupost, porovnávat se to mohlo jen s Rocco v obdobné úpravě. To, že ty tomuhle nerozumíš neznamená že svou nevědomost tu budeš svádět na nick GTI. Tohle si vyprošuji, vrať se tam, a pokud máš charakter, pak to zde budeš muset potvrdit.

Hot-hatch je pojem, který založil Volkswagen , a to geteičkem 1. Ano, to VW definoval hot-hatch. Dnes je nejlepším hot-hatchem samozřejmě zase to getei, nyní tedy VI.

Chceš-li můžeme tu začít diskuzi o tom, proč je nejlepší. Diskutovali jsme tu sice o tom už asi stokrát, ale tehdy jsi ještě evidentě neuměl číst...
Avatar - Plautus
24. 11. 2010 22:08
Re: Heineken
Hochu, hochu, Ty by si tuším rád niečo ako Ferrari >:-[] Tam s Tebou pri dostatočne "hrubej peňaženke" radi podebatia, predvedú výrobu v bielych rukavičkách, pri bare možno nebude zrovna to pivo, ale nejaké limoncello sa nájde. :-)
24. 11. 2010 22:03
Re: SEDM MILIÓNŮ AUT
No fakt, najnovšia slovenská aktualita... >:D
Mimochodom, čo to máš za foto, chceš mi znechutiť tento web?
Avatar - Plautus
24. 11. 2010 21:59
Re: Dnes jsem zvýšil prodeje japoncům
Hanbi sa! >:-[]
24. 11. 2010 21:40
Re: SEDM MILIÓNŮ AUT
Nic jiného sem nečekal, zklamal si ;-)