Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z Volkswagenu odchází šéf kontroly kvality Frank Tuch

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Emisní kauza Dieselgate si vyžádala další oběť. Automobilku Volkswagen na vlastní žádost opouští ředitel kontroly kvality.

Německou automobilku Volkswagen opouští ředitel oddělení kontroly kvality Frank Tuch (48). Oznámila to automobilka s tím, že Tuch odchází na vlastní žádost. Ve funkci ho nahradí dosavadní šéf technického vývoje divize nákladních aut VW Hans-Joachim Rothenpieler (58).

Volkswagen se od podzimu potýká s dopady skandálu kolem manipulace s měřením emisí, který je největším skandálem v historii automobilky. Firma kvůli tomu vyměnila generálního ředitele, kterým se stal Matthias Müller, a další členy nejvyššího vedení.

Tuch byl jmenován do funkce v roce 2010. Agentura Reuters v říjnu napsala, že Tuch byl krátce po odhalení skandálu suspendován. Volkswagen to však nepotvrdil.

Automobilka minulý týden uvedla, že odkládá březnové zveřejnění hospodářských výsledků za loňský rok i dubnovou valnou hromadu kvůli otevřeným otázkám ohledně dopadů emisního skandálu. Zprávu o hospodaření za loňský rok měl Volkswagen zveřejnit 10. března, valná hromada skupiny byla původně stanovena na 21. dubna.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Avatar - Rubb
10. 2. 2016 17:51
Re: na co ma folcvagn
Napsal chytrák, který nedokáže ani správně doplnit malá a velká písmena do vět, natož ještě interpunkci... >:D
10. 2. 2016 09:44
Re: na co ma folcvagn
Ja myslim ze to skontrolovali kvalitne, ked sa na to tak dlho neprislo :-)
10. 2. 2016 06:05
na co ma folcvagn
odbor kontroly kvality kdyz tam nikdy zadna nebyla? odbor dostatecne kvality deb*ility kupcu je jasny
9. 2. 2016 17:48
To, to ale trvalo pán Muller ...
Je to len ďalšie teátro v štýle Marchionne. ;-)